Sponsoreret indhold.
Du kan spare tusindvis af kroner, hvis blot du vælger det rigtige billån. Det kræver, at du sætter dig godt ind i lånebetingelserne og undersøger markedet, så du er godt forberedt, før du køber din nye bil. Bliv klogere på, hvordan du finder det helt rigtige billån i artiklen.
Et billån findes i en lang række forskellige former, og det kan være vanskeligt at finde ud af, hvilket der passer bedst til dine behov og ikke mindst din privatøkonomi. Derfor kan det godt betale sig at undersøge markedet, før du lægger dig fast på noget.
Du kan få et billån hos din bilforhandler, hos realkreditinstitutter og hos banker. Der er i den forbindelse mange individuelle krav, som har indflydelse på, hvilket billån der er det bedste i din situation. Herunder får du en introduktion til de forskellige muligheder.
Billån hos et realkreditinstitut
Ejer du en ejerbolig med optjent friværdi, er det en god idé at tage et billån, hvor du stiller din bolig i pant. Det er typisk den billigste måde at finansiere din nye bil, hvis du ikke har midler til at betale hele beløbet på én gang.
Samtidig kan du også optage et billigt prioritetslån i din bolig. Her er belåningsintervallet et sted mellem 80 og 95 procent. Din bankrådgiver kan formentlig snævre dig ind på den billigste måde at optage et prioritetslån.
Billån hos din bank
Du kan også finansiere din nye bil gennem et billån i banken. Du skal blot være opmærksom på, at der er stor forskel på, hvor meget et billån koster hos de forskellige banker. De store banker har bl.a. stor fokus på, hvor længe du har været kunde og andre individuelle forhold.
Der findes ligeledes en lang række pengeinstitutter, der tilbyder, at du kan tage et billigt lån, hvis du er medlem af en specifik organisation eller fagforening. Der findes flere portaler på nettet, hvor du har mulighed for at tjekke priser hos forskellige institutter, samt hvilke krav der stilles.
Billån hos bilforhandleren
Hvis ikke du har held med en af førnævnte lånemuligheder, kan du i mange tilfælde oprette et lån direkte hos bilforhandleren.
Et sådant lån kan virke fristende, men du skal være opmærksom på, at det i de færreste tilfælde er lige så billigt som et realkreditlån eller et lån i banken, medmindre du køber en dyr bil.
Det skyldes, at omkostningerne til stiftelse typisk er højere, mens renterne ofte er lavere, hvorfor det udelukkende kan betale sig, hvis du skal betale af på bilen i lang tid. Det er samtidig essentielt, at du er klar over, hvad det koster at få alternativ finansiering i din bank, så du har et sammenligningsgrundlag.
Typisk vil en bilforhandler lægge et gebyr på omkring 2.000-6.000 kr. oveni dit lån, hvilket igen taler for, at den bil, du skal købe, kommer til at koste mere, end hvis du optager et lån i din bank eller et realkreditinstitut.