Nyhed: Citroën fortsætter SUV offensiv med C3 Aircross

Som vi nævnte i vores indlæg om den nye Citroën C5 Aircross, er den franske bilproducent i gang med, hvad de selv kalder, en internatonel SUV offensiv. Nu bliver model nummer to derfor tilføjet til lineuppet af nye højbenede biler, og den går under navnet C3 Aircross. Den nye Citroën skal afløse MPV’en, C3 Picasso. Den kommer til at køre på en ny platform, som er den samme som den Opel Crossland X er udstyret med, og er derfor cirka samme størrelse. Helt præcist er den nye Citroën C3 Aircross 4,15 meter lang, 1,76 meter bred og 1,64 meter høj. Den har et bagagerum på 410-520 liter, og så kan passagersædet foldes fladt ned, så der er mere plads til storindkøb i IKEA. Blandt diverse udstyr kan et soltag, parkeringsassisten, HUD (head up display), blindvinkelsadvarsel, automatisk nødbremse, skiltegenkendelse, trådløs opladning af smartphone, med mere, nævnes.

Motormæssigt vil den nye Citroën C3 Aircross kunne fås med 3 benzinmotorer og to dieselmotorer. På benzinsiden vil det være turboladet 1.2-liters PureTech 130 med en 6-trins manuel gearkasse og 130 hestekræfter, en 1,2-liters PureTech 110, også med turbo, med 110 hestekræfter og enten 6-trins manuel eller automatisk gearkasse. Basismodellen, vil være i form af en 1,2-liters PureTech 82, med 82 hestekræfter. Alle benzinmotorerne er 3-cylindrede, og er magen til de motorer som, blandt andre, Peugeot 308 er udstyret med. På dieselsiden vil det i stedet være to fire-cylindrede motorer, henholdsvis en BlueHDi 120 og en BlueHDi 100. Begge motorer bliver, så vidt vides, kun tilgængelige med en manuel gearkasse.

Teknologimæssigt kommer bilen til at minde meget om hvad vi ser i den populære Peugeot 3008. På designfronten vil det tilgengæld ikke tage mere end et par sekunder at genkende den nye kompakte SUV som en Citroën. Eksteriøret minder lidt om en blanding af en C3 og en C4 Cactus – dog har den nye C3 Aircross tilsyneladende ikke de, efterhånden velkendte, airbumps på dørene, om end, det kunne se ud som om, at de i stedet er integreret i listerne under dørene. Hvis du har set lidt til den nye C5 Aircross, så vil du hurtigt genkende interiøret, som værende nærmest identisk – hvilket, uden at have set det i virkeligheden, umiddelbart er ganske positivt.

Vi har endnu ingen officielle danske oplysninger om den nye Citroën C3 Aircross, men forventer, at den kan findes hos de danske forhandlere sidst på året.

Exit mobile version