Nyhed: Fransk SUV offensiv med C5 AircrossOverskriften på Citroëns pressemeddelsle om den kommende SUV fra franskmændende går under navnet SUV Offensive. Og en offensiv, ja det kan man lige love for at det er. Den nye Citroën C5 Aircross bliver i disse dage fremvist på Shanghai Motor Show – og den ser ud til at kunne blive et seriøst alternativ til den skamroste Peugeot 3008, såvel som Volkswagen Tiguan. Faktisk deler den platform med netop Peugeot 3008 og storebroren Peugeot 5008, som endnu ikke er kommet til Danmark.

Citroëns fokus med den nye mellemstore SUV er primært på komforten, og de har blandt andet udviklet en helt ny undervogn, med Progressive Hydraulic CushionsTM affjedring, som angiveligt skulle give en exceptionel komfort under kørslen. Interiørmæssigt ser der ud til at være godt med plads, og masser af lys takket være det panoramiske soltag. I forsæderne er der både sædevarme og massage, hvor bagsæderne må nøjes med benplads der angiveligt er førende i klassen. Er du mere interesseret i teknikken, så kan vi fortælle at der instrumentbrættet vil bestå af en 12,3 tommers skærm, og infotainmentsystemet i midterkonsollen vil have en 8 tommers touch skærm. Nogle af de sikkerhedsfunktioner som Citroën kort nævner i pressemeddelelsen er advarsel ved vejbaneskift, adaptiv cruise control, samt Grip Control og Hil Assist Descent Control hvis du skulle ønske at bevæge dig uden for asfalteret vej. Det er småt med informationer, men de to sidste kunne tyde på at Citroën C5 Aircross rent faktisk vil være i stand til at køre lidt off-road hvis det skulle blive nødvendigt. Derudover vil SUV’en også være den første Citroën, som kan fås som en plug-in hybridbil.

Designmæssigt er det tydeligt at det er en Citroën bil vi har med at gøre. Blandt andet er det de såkaldte Airbumps, der beskytter resten af bilen fra skader, som giver bilen et Citroën look. Men også lygter og generelt bilens former minder en hel del om Citroën C4 Cactus og Citroën C3.

Bilen kommer til Kina allerede i Oktober, hvor vi her i Europa må vente til sidst i 2018.

 

Total
0
Shares
2 kommentarer
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler