Ford bygger hybrid Mustang og elektrisk SUV

Ford Motor Company

Ford afslørede tidligere i dag 7 ud af 13 elektriske biler som den amerikanske bilproducent planlægger at lancere i løbet af de kommende 5 år. Desværre får vi kun 2 af disse i Danmark til en start, hvor Nordamerika får fornøjelsen af 6 nye modeller. Du kan se den fulde liste i bunden af indlægget.

Der er allerede adskillige hybrid sportsvogne og, på godt dansk, performance biler derude. Problemet er bare at pungen helst skal være godt tyk og lidt til for, at man overhovedet tør overveje at investere i sådan en vogn. Men fortvivl ej, i rigtig amerikansk stil har Ford i dag annonceret en hybrid sportsvogn til folket, nemlig en hybridversion af deres Mustang (bilen på billedet ovenfor er den normale benzinversion). Ja, en af de mest ikoniske amerikanske muskelbiler vil i 2020 være tilgængelig uden en V8, men blot en EcoBoost motor kombineret med en “unik elektrificeringsteknologi” hvis man skal tro bilproducentens egne ord.

Selvom det ikke er sikkert om den nogensinde bliver tilgængelig uden for USA, så er jeg super spændt på at se mere til hybridversionen. Ford lover nemlig, at selvom der ingen V8 motor vil være i bilen, vil hestekræfterne kunne sammenlignes, og der vil endda være endnu mere drejningsmoment i den lave ende af omdrejningerne.

Derudover er vi også blevet lovet en 100% elektrisk SUV, som angiveligt skulle kunne køre minimum 482 km på en opladning, sammenlignet med Tesla Model Xs 402 km og en såkaldt “højvolumen”, hvad end det så betyder, selvkørende bil, som er designet til delebilskoncepter, måske i stil med DriveNow? Den eneste af de ovenfor nævnte biler vi med garanti kommer til at se her i Danmark er den elektriske SUV, så det vil vi glæde os til. Forhåbenligt får vi muligheden for at teste om rækkevidden i virkeligheden er så lang som Ford påstår.

 

 

De 7 elbiler som i dag blev afsløret er som følger:

Exit mobile version