Nyhed: Helt ny Mercedes-Benz CLA – Se den her!

Mercedes-Benz CLA, Edition Orange Art, AMG Line, kosmosschwarz. Mercedes-Benz CLA, Edition Orange Art, AMG Line, cosmos black.

I takt med, at biler bliver mere og mere som et stykke forbrugerelektronik, bliver bilfabrikanterne også mere og mere tilstedeværende på den helt store forbrugerelektronikmesse CES i Las Vegas. I år griber Mercedes-Benz chancen, og lancerer anden generation af Mercedes-Benz CLA coupé. Dette gør de for at understrege den digitalisering, som den opdaterde variant af bilen er gennemgået.

Læs mere om den nye CLA under billedet.

Den digitalisering, der især er tale om, er det nye Mercedes-Benz User Experience-infotainmentsystem, som Mercedes-Benz arbejder ihærdigt på at få bredt ud til alle deres biler. Originalt introduceret i 2018 i den nye A-klasse, og som nu også fås i blandt andet S-klassen, G-klassen og B-klassen. Det nye inbfotainmentsystem giver passagererne mulighed for at styre alt fra navigation og radio til klimaanlæg og sædevarme gennem touchskærmen eller stemmekontrollen. Man siger blot “Hey Mercedes”, hvorefter den registrerer de fleste kommandoer, så længe du snakker engelsk. Derudover, kan den, når det fungerer, høre forskel på, om det er bilens fører eller passager, der beder om at få tændt sædevarmen eller ændret klimatemperaturen.

Læs mere om den nye CLA under billedet.

Udover den digitale opdatering, er CLA også blevet 5,3 centimeter længere. Men i målet om at opnå en bedre aerodynamik, har man udstyret CLA’en med mindre sidespejle, hvilket betyder, at den nu er 3,3 centimeter smallere end forgængeren. Bagagerummet er også blevet mindre, og rummer nu 460 liter fremfor de foregående 470 liter. En ny og større bagagerumsåbning og en bedre indretning, skulle dog gøre den oplevede plads i bagagerummet større.

Den nye Mercedes-Benz CLA coupé kan bestilles i Danmark fra sidst i februar, hvor man kan vælge blandt en enkelt dieselmotor, CLA 180 d med 116 hestekræfter, som vi også kender fra den nye A-klasse. Udvalget er lidt bredere på benzin-siden, hvor der er hele fire motorer at vælge mellem; CLA 180 med 136 hestekræfter, CLA 200 med 163 hestekræfter, CLA 220 med 190 hestekræfter og CLA 250 med 224 hestekræfter. Sidstnævnte kan også fås med Merecedes’ 4MATIC firehjulstræk, hvor det er standard på CLA 220, som er den næstkraftigste variant i motorprogrammet. Fælles for alle 5 motorer er, at de er udstyret med Merecedes’ 7-trins automatgearkasse 7G-DCT.

 

Kilde: Mercedes-Benz Danmark

Exit mobile version