Fordele og ulemper ved at købe brugte dækSponsoreret indhold.

Du står lige nu i en situation, hvor du har brug for et sæt dæk til din bil. I den anledning opstår der helt naturligt en række dilemmaer. Du skal bl.a. tage stilling til, om dine kommende dæk skal være fabriksnye, eller om de gerne må være lettere brugte.

Der er ikke 100 % enighed blandt bilejerne, når det kommer til nye dæk vs brugte dæk. Der er ikke desto mindre mange fordele ved at købe brugt, når der skal investeres i dæk til bilen. Vi gennemgår både fordelene og ulemperne på denne side. De fremhævede plusser og minusser gør sig gældende, hvad end der skal investeres i sommerdæk, helårsdæk eller vinterdæk.

Fordelene

Der er mange penge at spare – Fabriksnye dæk kan koste kassen. Det er de fleste bilejere efterhånden bekendt med. Prisen for både dæk og fælge kan faktisk løbe op i så høj en sum, at du overvejer, om det ikke vil være smart at købe brugt. Og ja, faktisk er det ofte hensigtsmæssigt at købe brugte dæk. Rigtig mange brugte bildæk står pæne med kun ganske få brugsspor. Du får altså dæk, der overholder alle krav til rilledybde og dækmønster for en beskeden sum penge. Den konkrete besparelse afhænger bl.a. af udvalget, kvaliteten, mærket og andre faktorer.

Det er godt for miljøet – Det vil ikke være dårligt, hvis du både kan spare penge og gøre noget godt for miljøet, vel? Den mulighed får du, hvis du vælger at købe brugte dæk og fælge til din bil. Genbrug er generelt godt for miljøet, hvorfor det er positivt, at dæk bliver genbrugt, så længe de overholder de gældende krav på området. Det ville jo være ærgerligt at kassere et sæt dæk, der helt tydeligt har mange gode kilometer i sig.

Ulemperne

Standen er ikke altid i top – Mens de fleste professionelle forhandlere bestræber sig på kun at sælge brugte dæk og fælge i en pæn og sikker stand, så ser det ofte anderledes ud for private sælgere. Handler du derfor med private, så sørg for at se dækkene, inden du indgår en handel. Ellers er der en vis risiko for, at du køber katten i sækken.

Udvalget af brugte dæk og fælge til din bil kan være begrænset – Dernæst er det værd at vide, at udvalget af brugte bildæk og bilfælge kan variere markant, alt efter hvilken bil man har. Hos wheelster.dk kan du dog med høj sandsynlighed finde dæk og dertilhørende fælge, der passer til netop din bil.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler