Skab øget tryghed som bilejer med et dashcamArtiklen indeholder sponsorerede links.

Selvom vi aldrig håber, at det kommer til at ske, er der ingen vej udenom, at der hver dag sker masser af trafikuheld på de danske og europæiske veje. Nogle gange er det selvforskyldt – andre gange er man blot på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Problemet med sidstnævnte situation er blot, at uheldet kan fremstå som værende din skyld – også selvom du ingen rolle spillede overhovedet. Det kan eksempelvis være, hvis en person kaster sig ud foran din bil, eller hvis en medtrafikant kører op foran dig og jokker bremserne i.

I begge tilfælde kan du risikere at blive beskyldt og dømt for noget, der i værste fald kan være uagtsomt manddrab. Noget de færreste sidder og drømmer om, når de kører fredeligt afsted på vej til arbejde.

Derfor er der flere og flere, der vælger at udstyre deres bil med et dashcam.

Hvad er et dashcam?

Et dashcam er et lille kamera, der sidder i forruden og optager vejen foran dig, når du kører. Det har længe været udbredt i lande som USA og Rusland, mens det har været mindre almindeligt i Danmark. Det skyldes blandt andet det retssamfund, som begge lande har, hvor det er almindeligt at sagsøge i øst og vest.

Denne kultur har vi heldigvis ikke i Danmark, men alligevel kan det være fornuftigt at anskaffe sig et dashcam. I værste fald har du ingen problemer og har brugt et par hundrede kroner – og i bedste fald har du bevismateriale i tilfælde af, at du skulle blive involveret i et uheld eller lignende.

Dokumentér din rejse og sjove øjeblikke

Når du køber et dashcam, behøver det ikke kun at handle om at holde din sti ren i tilfælde af eventuelle trafikuheld. Dig der bruger mange timer på vejen ved uden tvivl, at man af og til støder på alverdens mærkelige og sjove ting.

Det kan være alt fra en ko på vejen til meteornedslag og flotte stjerneskud. Og så skal man heller ikke glemme de fantastiske landskaber, som man kører igennem – især på bilferie ned gennem Sydeuropa eller oppe hos vores skandinaviske naboer.

Med dashcams kan du dokumentere alt fra uheld til fantastiske oplevelser – uden at det behøver at koste en formue. For at hjælpe dig på vej, har Dcams sammensat en guide, der skal guide dig på vej til den rette type af dashcams.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler