Træt bilist

Disse sundhedstips kan hjælpe dig til at blive en bedre bilistDer er flere måder, hvorpå man kan blive en bedre bilist. En stor del af det handler helt grundlæggende om træning og rutine; jo mere man kører, jo bedre vil man typisk blive i trafikken. Men der er også andre forhold, der kan have en indflydelse på ens evner bag rattet.

Det gælder eksempelvis din sundhed og dit generelle velvære. For er du mere frisk i både krop og sind, vil det naturligvis også smitte af på dine køreevner – til gavn for både dig og dine medtrafikanter. Netop dette vil vi se på i denne artikel: Her kan du således blive klogere på, hvordan du kan forbedre din performance som bilist via motion, god søvn og sund kost.

Sov godt (så du kan reagere hurtigt bag rattet)

Først og fremmest bør du prioritere din søvn.

Vi har fået skabt et samfund med bl.a. meget travlhed og meget blåt lys (fra smartphones og andre enheder). Dette er et par af de helt væsentlige faktorer, når det kommer til ting, man kan udsætte sig selv for, som virkelig kan smadre ens søvn, og det kan gå udover din reaktionsevne, når du kører bil.

Er der pludselig en bil, der bremser foran dig, fordi der bliver rødt ved lyskrydset, fordi et dyr passerer vejen eller af en helt tredje grund, så skal du kunne reagere hurtigt. For at kunne gøre det skal du være koncentreret og have skærpede sanser – i den anledning betyder det meget, at du får sovet nok og godt.

Tips til at sove bedre: I første omgang skal du naturligvis have en ordentlig seng. Hertil bør du bl.a. overveje, om du skal have en boxmadras, elevationsseng eller kontinentalseng. Boxmadrassen er den mest simple løsning. Elevationssengen gør det nemt at justere på din liggeposition og kan således være særligt god for dig, der har særlige behov. Kontinentalsengen er lidt af en luksus sengeløsning, men der findes dog også gode, billige kontinentalsenge.

Dyrk motion (og skærp dine sanser og din koncentrationsevne i trafikken)

Motion kan også være en fantastisk måde til at forbedre ens køreevner. Nu tænker du måske, at du da ikke kan blive en bedre bilist af at dyrke motion, men det vil vi alligevel argumentere for, at du godt kan – i hvert fald indirekte.

I første omgang vil mange nok opleve, at motion kan fungere som et ret effektivt sovemiddel. Motionen kan nemlig give en naturlig træthed, som kan gøre det nemmere at få en god nats søvn.

Ift. søvnen er det dog vigtigt at time din motion korrekt. For mange vil først på aftenen være et godt tidspunkt at motionere. Det betyder nemlig, at du kan komme hjem og hygge et par timer, inden du skal sove. Når du er klar til at gå i seng, er du da formentlig blevet godt træt, da din krop jo har været på arbejde, så at sige. Det betyder, at du kan vågne glad og udhvilet næste dag, og du vil derfor med god samvittighed kunne sætte dig bag rattet, når du har spist morgenmad og gjort dig klar, hvis du tager bilen på jobbet.

Spis sundt (hold dig fra fristelserne fra tankstationen)

Sidst, men ikke mindst har det, vi putter i munden, naturligvis også betydning for vores performance – både som bilister og som mennesker i det hele taget. For mens der skal benzin, diesel eller el på en bil, skal kroppen jo naturligvis også have noget at arbejde med.

Spiser du sundt, vil du typisk føle dig mere frisk, veloplagt og skarp, og det vil alt andet lige smitte positivt af på dine køreevner. Af samme grund kan du med fordel forsøge at undgå tankstationernes fristelser, når du kører fra A til B. Jovist, en fransk hotdog eller en burger smager godt, men det gør er tung mad, som kan have en indflydelse på både din sundhed og dine forudsætninger for at køre bil.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler