Fem gode råd til, hvordan du lægger et budget for din kommende bilSponsoreret indhold.

Det er ikke en lille investering, når man beslutter sig for at anskaffe sig en bil. Der er mange forskellige udbetalinger, som skal laves i forbindelse med bilkøbet, og efterfølgende er der mange forskellige ting, som du skal huske at betale hver måned for, at du sikkert og lovligt kan køre i din bil på gaden. Dette budget kan være uoverskueligt at finde hoved og hale i, og derfor får du i denne artikel de fem bedste råd til, hvad du skal huske, når du skal lægge et budget for din kommende bil. For eksempel er det en god ide, at du overvejer finansiering af bil uden udbetaling, så du billigere og hurtigere kan få en bil stående i din indkørsel.

Udbetaling til bilen

De første penge, som du skal finde frem, er til udbetalingen af din bil. Her skal du have en større eller mindre del af bilens pris selv, og du kan efterfølgende tage et billån til resten af bilens pris. Dette er meget almindeligt, da der som oftest ikke er særlig mange, som kan betale en bil ud af egen lomme, og det kan tage tid at spare de penge op, som det vil kræve at købe en smuk ny bil fra fabrikken. Derfor kan du som oftest tage billån gennem din bilforhandler, som så efterfølgende vil opkræve penge af dig hver måned, indtil bilen er betalt af, eller du sælger den videre.

Billån

Når du har fundet den bil, som du gerne vil have hos forhandleren, så er det vigtigt, at du får et billån, som passer til din økonomiske situation. Dette betyder, at du enten kan få et lån, hvor du skal tilbagebetale større rater, men hvor du ikke skal afbetale på bilen så længe, eller du kan få et billån, hvor du ikke skal betale så meget hver måned, men hvor du skal betale over en langt længere periode. Dette kommer an på din økonomi og den bilforhandler, som du køber bilen ved. Her er det en god ide, at du taler med din bank, inden du låner penge til en ny bil, da din bankrådgiver kan give dig flere informationer omkring, hvor meget du har råd til at låne for, når du skal ud for at lede efter en ny bil.

Ansvars- og kaskoforsikring

Når du endelig har fået din bil hjem, så er det vigtigt, at du betaler til din lovpligtige ansvarsforsikring. Denne er lovpåkrævet, da den sikrer dine medtrafikanter, skulle der ske en ulykke ude i trafikken, mens du sidder bag rattet. Dette betyder, at skulle du køre ind i nogen, så dækker din ansvarsforsikring den skade, som du har gjort med din bil. Denne forsikring dækker dog ikke dine egne ting, dig selv eller din bil, og derfor er det en god ide, at du samtidig køber en kaskoforsikring til din bil. Denne gør, at du er dækket godt ind, hvis du skulle være en del i en ulykke, mens du sidder bag rattet. Din bil kan altså komme på værkstedet, og du er forsikret, skulle der ske noget med dig selv eller de ting, som du har haft med dig i bilen. Disse forsikringer er meget vigtige, og det er derfor en god ide, at du tegner disse to forsikringer i samme øjeblik, som du får nøglerne til bilen. På denne måde er du altid bevidst om, at du er dækket godt ind, når du rammer vejene.

Brændstof

Efter du har betalt din bil og din forsikring, så skal du hver måned fremadrettet lægge penge til side hver måned, så du kan betale den brændstof, som din bil vil bruge, når du kører i den. Denne pris er meget afhængig af, hvor tit du kommer til at bruge din bil, og du kan derfor komme ud for måneder, hvor du skal betale langt mere end andre, fordi du har kørt mere. Dette er et punkt i dit budget, som du kan justere på, så længe du køber den rigtige bil. Der findes i dag mange biler på markedet, som er meget brændstofbesparende, og som kan få dig langt på literen. Disse er som regel billigere i drift end bilerne, som kører langt færre kilometer på literen. En god regel er her, at jo ældre bilen er, des kortere køre den på literen.

Service og vedligeholdelse

Din bil skal til service hvert år eller hvert andet afhængigt af den bil, som du har købt. Dette kan koste penge, hvis bilen ikke er i orden, når den kommer ind, og derfor er det en god ide, at du lægger penge til side hver måned, så du er sikker på, at du kan betale regningen for service på bilen, hvis der skulle være en fejl eller en mangel på bilen, når den bliver kørt ind. Derudover er det også en god ide, at du lægger penge til side til vedligeholdelse af bilen, såsom en tur i vaskehallen, en voks og polering af bilen og en undervognsbehandling.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler