Nyhed: Længere rækkevidde og nyt udstyr til Tesla Model 3Da jeg testede Tesla Model 3 tilbage i sommeren 2019 et par måneder efter, at bilen blev introduceret i Danmark, kunne Tesla fortælle, at de havde udfordringer med at følge med efterspørgslen. Mens nyhedsgraden måske er gået lidt af modellen, så pumper Tesla stadig Model 3’ere ud på de danske veje.

Og nu er det blevet tid til en opdatering af den populære elbil. Det er ikke en helt ny generation, men derimod nærmere et facelift med en god del nyt udstyr og ikke mindst længere rækkevidde i Tesla Model 3 Long Range og Tesla Model 3 Performance.

Nye designelementer i den populære elbil

Det er ikke store ting, der er blevet ændret på designfronten af den opdaterede Tesla Model 3. Men der er nu alligevel lidt at komme efter. Blandt andet har den udvendigt fået sorte lister, dørhåndtag og nogle ekstra kromdetaljer.

Man kan også få opdateret 18- og 19-tommers hjul, samt vælge et nyt såkaldt 20-tommers ”Turbinehjul” til Tesla Model 3 Performance. Hjulene skulle angiveligt være mere effektive, hvilket blandt andet er en af årsagerne til, at bilen nu har en længere rækkevidde.

Kigger man indad, vil man se, at den opdaterede udgave af Tesla Model 3, er der også kommet nogle nye designmæssige detaljer. Og der er vist ingen tvivl om, at man er blevet fan af sort i Teslas designafdeling. Blandt andet bliver pianolakken i kabinen nu erstattet af en mat sort finish, som angiveligt skal give et mere eksklusivt udtryk. Dette forstærkes af sorte indstigningslister, samt brug af metal og grafit-lignende finish på flere af knapperne i interiøret.

Den opdaterede Tesla Model 3 får flere sorte detaljer, blandt andet ved dørhåndtagene, vindueslisterne og i interiøret.

Mere standardudstyr i Tesla Model 3

På udstyrsfronten står den også på diverse tilføjelser. Blandt andet kommer Tesla Model 3 fremadrettet med en elektrisk bagagerumsklap som standard. Den kan åbnes via en fysisk knap, via bilens infotainmentsystem eller via den tilhørende Tesla app.

Dertil har man tilføjet trådløs opladningsplads, så der nu er to telefoner, der kan oplade samtidig. Kombineret med to nye USB-C porte, samt en USB-A port, er der skruet gevaldigt om for connectivity-faktoren i den i forvejen meget teknologiske bil.

I handskerummet er der nu også en 64 GB lagringsenhed (sandsynligvis et SD-kort eller en lille harddisk), der kan gemme video optaget i Tesla Model 3 Sentry Mode eller via bilens Dash Cam.

Flere funktioner og længere rækkevidde

En af de ting, som Tesla har haft succes med, er, at bilerne er forbundet til internettet. Det gør, at bilproducenten kan opdatere bilernes software, diagnosticere fejl og tilføje nye funktioner, uden at bilejeren skal forbi et værksted eller en forhandler. Det hele foregår altså præcis på samme måde, som når man opdaterer sin telefon, computer eller tablet.

Siden lanceringen har danske Tesla Model 3 ejere fået 70 nye funktioner gennem sådanne opdateringer. Som det ses på billederne nedenfor, har en stor del af disse funktioner haft tilknytning til bilens sikkerhedssystemer, mens der også har været plads til at give Tesla-ejerne mere underholdning.

Klik på billederne ovenfor for at se en tidslinje over softwareopdateringer til Tesla Model 3.

Vigtigst af alt er det dog måske, at Tesla faktisk kan forbedre bilens rækkevidde, acceleration og andre køreegenskaber ved at optimere deres software. Det gjorde de blandt andet sidst i 2019, hvor Tesla Model 3 fik op mod 5% mere motorkraft, så at sige.

Med det nyeste facelift af Tesla Model 3 har man dog kombineret arbejdet med software og fysiske elementer, så de firehjulstrukne udgaver af dem populære elbil nu får en længere rækkevidde. Difference er op mod 37 kilometer ekstra på en opladning, hvilket bestemt er værd at tage med.

ModelNy rækkevidde (WLTP)Tidligere rækkevidde (WLTP)
Tesla Model 3 Long Range580 kilometer560 kilometer
Tesla Model 3 Performance567 kilometer530 kilometer
Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler