Nyhed: Ny generation af MINI – Se den her!Som vi også nævnte i vores anmeldelse af en særdeles frisk MINI Cooper S, så er MINI et af de mærker, som alle har en eller anden form for historie med. Om det er en nylig oplevelse eller et minde fra 1960’erne varierer meget fra person til person – men rigtig mange danskere har på et tidspunkt i deres liv, haft en mindeværdig oplevelse i en af de små biler.

Forskellen på 1960’erne og i dag er, at i år 2000, blev MINI-konceptet relanceret i en mere moderne og brugbar udgave. Siden da er bilerne blevet opdateret af 2 omgange, i henholdsvis 2006 og 2014. Nu er tiden kommet til, at fjerde generation af de efterhånden ikke så små biler. Når MINI 3-dørs, MINI 5-dørs og MINI Cabrio opdateres i marts, er det blandt andet på designfronten, inden for køre- og motorteknik, samt forbedrede motorer, som skulle være mere forbrugs- og miljøvenlige.

I den udsendte pressemeddelelse lyder en af overskrifterne “Maksimal køreglæde med miljøfokus”. Nedenfor kan man læse, at de nye motor- og gearkassemuligheder fremhæver bilens sportslige egenskaber, men samtidig har et brændstofforbrug og CO2-udledning, der i gennemsnit er fem procent lavere end de nuværende motorer. Dette gælder for motorerne mellem 136 og 231 hestekræfter.

På designfronten kan det muligvis være svært at spotte ændringerne. Så lad mig i stedet fortælle, hvad der er sket. Baglygterne kan i den nye generation fås med Union Jack – det britiske flag – som mærket længe har gjort brug af mange andre steder på deres biler. Derudover kan man betale sig fra at få detaljer omkring lygter og grill i sort højglans, fremfor de traditionelle kromdetaljer. Sidst nævnes MINI Yours Customized, hvilket angiveligt giver køberen mulighed for at specialdesigne detaljer i kabinen, som herefter produceres ved hjælp af det åh-så-populære 3D-print.

Indlægget fortsætter under billederne.

Til sidst, vil antallet af funktioner, som bilen og mobiltelefonen kan arbejde sammen om, øges markant. Det er blandt andet ting som overførsel af ruteplanlægning fra telefon til bil, realtidstrafikinformation, og sporing.

Priserne på den nye generation starter ved 247.000 kroner for en MINI 3-dørs, 259.800 kroner for en MINI 5-dørs og 312.300 kroner for en MINI Cabrio. Det er en lille prisstigning i forhold til de nuværende modeller, som starter ved henholdsvis 231.693 kroner (3-dørs), 244.691 kroner (5-dørs) og 296.095 kroner (Cabrio).

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler