Det er de færreste, der er uenige i at køkørsel er spild af tid og ressourcer. Nogle af de danskere som kæmper mest med køkørsel er de mere end 120.000 personer som triller gennem vejarbejdet på Køge Bugt Motorvejen hver morgen og eftermiddag. Til dem, og til resten af landet, er der i dag godt nyt på vej. Vejdirektoratet vil fremadrettet benytte sig at et såkaldt mobilt autoværn på Køge Bugt Motorvejen.
Det lyder måske mærkeligt, i og med at autoværnet består af solide betonklodser, og altså det stik modsatte af mobile. En ny maskine skal dog gøre det muligt at flytte på autoværnet, så antallet af spor tilpasses trafikken. Kort sagt betyder det altså at der om morgenen vil være 4 spor ind mod København og 3 væk fra København. Omvendt vil der om eftermiddagen være 4 spor mod Køge og 3 mod København. Det er første gang et sådant system prøves i Skandinavien, og Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet, har store forventninger til det mobile autoværn. De regner stærkt med at det bliver en succes både for bilisterne, vejarbejderne og samfundet som helhed. Forhåbentligt kan det nye system også bruges på andre projekter, hvor trafikken har behov for at håndteres mere effektivt, grundet vejarbejde.
Vejarbejdet på Køge Bugt Motorvejen har til formål at udvide motorvejen fra seks til otte spor. Den sidste fase er intrådt, og forventes færdig sidst i august 2017. Det mobile autoværn består som sagt at sammenhægtede betonblokke, der hver vejer lige knap 650 kg, er 1 meter lange og 81,5 cm høje. Et køretøj, der går under navnet Barrier Transfer Machine, der er 15 meter langt og 4,4 meter bredt flytte autoværnet under kørslen. Se vejdirektoratets planer for det nye system på Køge Bugt Motorvejen i videoen nedenfor.