Bremseklods

Værd at vide om køb af bremseklodserMange af delene på en bil skal udskiftes fra tid til anden. Det gælder blandt andet bremseklodserne. Det er nemlig nogle af de dele, der slides allermest på under kørsel.

Et sæt bremseklodser rækker typisk til mellem 50.000 og 100.000 kilometers kørsel. Det er dog noget, der varierer markant fra bil til bil, hvorfor det kan være svært at svare på, hvornår din bils bremseklodser skal skiftes.

Hvor hyppigt du skal skifte bremseklodser på bilen afhænger blandt andet af dit kørselsmønster. Ved meget bykørsel, hvor der normalt bremses meget ved lyskryds og rundkørsler, bliver bremseklodserne belastet mere end ved anden kørsel. I forhold til slid på bremseklodserne, er det derfor ikke uden betydning, om du kun kører i byen, eller om du primært kører på motorvej.

Skal bilens bremseklodser skiftes?

Trænger bilens bremseklodser til at blive skiftet? I så fald bør du gribe til handling, så du ikke skal udsætte dig selv, dine medpassagerer såvel som medtrafikanter for unødig fare. Det er trods alt helt afgørende, at der ikke er en finger at sætte på bilens bremseegenskaber.

Gode bremseklodser kan være rigtig dyre, men det behøver de ikke altid at være. Tag eksempelvis Brembo P 85 020 bremseklodserne, der blandt andet er egnet til Audi, Fiat, Ford og mange andre mærker, kan købes til rigtig attraktive priser. Disse bremseklodser Brembo P 85 020 kan monteres på sådanne biler med ganske få remedier.

Der er forskel på billige og dyre bremseklodser

Som udgangspunkt, men ikke altid, er der markant forskel på billige og dyre bremseklodser. Forskellen kan ikke mindst mærkes på kvaliteten og holdbarheden. Under alle omstændigheder bør du investere i E-mærkede bremseklodser – alle biler, der er typegodkendt i EU efter d. 7. april 1998, skal i henhold til loven bruge sådanne bremseklodser.

Vil du kun have det bedste af det bedste, når vi taler bremseklodser og bildele generelt, så skal du være særdeles opmærksom på parametre som kvalitet, certifikater og forventet holdbarhed.

Det skal du bruge for at skifte bremseklodserne

Er du blot en lille smule handy anlagt, når vi taler biler og reparation af disse, så bør du godt kunne skifte bremseklodser på bilen på egen hånd. Ejer du ikke allerede det værktøj, der skal bruges til formålet, så kan du blot købe et monteringssæt. Sådanne sæt koster sjældent mere end et par hundrede kroner, så du kommer langt med et mindre budget. Du skal blot sørge for at finde et sæt, der passer til din bil, da sættet ellers vil være ubrugeligt.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler