Fra årsskiftet må 17-årige køre bilTransportsministerens forslag om at indføre en ordning hvor unge kan tage deres kørekort allerede som 17-årige, på den betingelse at alt kørsel skal foregå med en ledsager på over 30 år, som selv har haft kørekort i minimum 10 år. Dette er en ordning som man allerede har benyttet sig af i f.eks. Tyskland.

Transport- og Bygningsministeriet har oplyst til dagbladet BT at lovforslaget træder i kraft pr. 1. januar 2017. Men, hvis du fylder 17, den 1. januar, må vi desværre skuffe, for bekendtgørelsen om ordningen er stadig til hørelse, og du kan ikke begynde på dit kørekort før den er trådt i kraft, selvom der er mindre end 3 måneder til du lægger dit sweet-16 år bag dig.

Og hvis du er en forældre, der håber på at du kan gå i byen lidt oftere uden at tænke på hvordan du skal komme hjem, for teenageren kører da bare frem og tilbage, så må vi desværre også skuffe. Ledsageren, skal nemlig selv være i stand til at køre bil, og det vil sige, at det ikke kun er den 17 åriges promille der skal være 0,5, men også ledsagerens.

Der er uden tvivl en del begrænsninger, men forhåbenligt kan forsøgsordningen hjælpe til med at nedsætte antallet af trafikuheld hvor unge er involverede, netop fordi de kan lære at køre mere ansvarligt af deres forældre.

 Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler