Lexus LS 500 er den flotteste firmabil du ikke kan fåSom du måske ved er det en af årets største uger i bilverden. Den årlige bilmesse i Genève i Schweiz er nemlig centrum for et hav af nye modeller, nye generationer, specielle designs, konceptbiler og meget mere. En af de her biler er Lexus LS 500, som er den første bil til at bære den nye Lexus designprofil – og hold op hvor ser det godt ud. Der er bare et lille problem, salget af fabriksnye Lexus biler i Danmark stoppede i 2013. Hvis du alligevel er Lexus fan, kan du importere bilen når den bliver tilgængelig i USA sidst i 2017. Men Joachim? Der er da et hav af flotte biler i Genève lige nu, siger du måske. Ja, det er der, men hvad der er fedt ved at lige præcis den her LS 500 er, at et så gennempræget luksusmærke som Lexus, tør udfordre de til tider kedelige designs, som desværre er en stor del af dagens bilverden, og det skal de have lidt credit for.

Inspireret af det japanske begreb Omotenashi, som kort sagt omfatter det at være indbydende og tage sig af sine gæster. Som Lexus selv beskriver det betyder at de tager sig af chaufføren såvel som passagerene, ved at forudse deres behov, sørge for at de har det behageligt og holder dem sikre. Det er jo alt sammen meget fint, men uden selv at have siddet i bilen kan jeg ikke fortælle om det er rigtigt. Men Lexus plejer som regel at være gode til at holde hvad de lover, de er trods alt japanere.

Ydelesen er god, og bilen klarer flytter sig blandt andet fra 0-100 km/t på lige omkring 5,5 sekunder. Det er ikke helt dumt for en stor og tung luksusslæde som denne. Men alt det kan vi lærer mere om når bilen engang kommer på makredet, og mens jeg nok ikke får æren af at sidde bag rattet i en af disse flotte vogne, så er jeg sikker på et hav af andre biljournalister gør. Indtil da kan de tekniske specifikationer findes i skemaet nedenfor, hvis du ellers kan tage øjnene fra den sindssygt flotte japaner.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler