Finansiering af bil: Disse muligheder har duArtiklen indeholder sponsorerede links.

Grundet de høje priser på biler i Danmark, er det de færreste, der går ud og køber en bil kontant. Derfor er det relevant at undersøge mulighederne for finansiering af bil. Mange tror fejlagtigt, at et billån i banken eller hos bilforhandlerne er de eneste muligheder, man har for finansiering, men det er ikke nødvendigvis rigtigt.

I denne artikel forsøger vi at belyse de forskellige muligheder, som du har, når du skal finde finansiering til køb af din nye eller brugte bil.

Lån pengene i banken

Som nævnt er banken et af de steder, man først går hen, når man skal låne penge til en bil. Det er naturligt nok og kan ofte også være den billigste og mest fordelagtige løsning, hvis man har et godt forhold til sin bank.

Problemet er blot, at det ikke altid forholder sig sådan. Af og til er bankerne nemlig dyrere end nogle af de andre muligheder, man har for finansiering af bil, og det er derfor en god idé at undersøge og sammenligne de øvrige muligheder, før man tager en beslutning.

Lån pengene hos bilforhandleren

De fleste bilforhandlere kan være behjælpelige med lån til bil. Alt efter hvilket mærke man vælger at købe, kan man være heldig at indgå nogle gode aftaler. Omvendt skal man også være opmærksom på, at det ofte er finansieringsaftaler, som bilforhandlerne tjener deres penge på.

Kig derfor tilbuddet efter i sømmene, og tag dig tid til at indhente tilbud fra andre udbydere, inden du sætter underskriften hos forhandleren. Er det et godt tilbud, der kan konkurrere med de øvrige tilbud, du har fået, kan det dog være en god idé at finansiere sin bil gennem forhandleren. Dermed er alt vedrørende bilen samlet ét sted.

Benyt dig af online billån

En anden mulighed, som flere danskere benytter sig af, er muligheden for at tage et online billån. Nogle er stærkt imod online lån, fordi de ofte forveksler dem med kviklån med høje renter. Men der er ingen grund til bekymring, hvis blot man er grundig i sit arbejde.

Ofte kan man indhente uforpligtende tilbud på billån via internettet, og der er derfor ingen skade sket i at undersøge sine muligheder. Her er det blot ekstra vigtigt, at du tjekker tidligere låntagers erfaringer med det pågældende selskab – eksempelvis via Trustpilot, samt at du sørger for at læse lånebetingelserne grundigt igennem.

Lader man sig ikke distrahere, og holder man tungen lige i munden, kan man være heldig at finde et online lån med særdeles favorable vilkår og omkostninger.

Lån penge af familie eller venner

Hvis du har nogle gavmilde personer i din familie eller vennekreds, kan du også prøve at spørge dem, om I kan finde en god løsning på et lån til din nye bil. Nogle laver en låneaftale, mens andre får en sum penge som gave.

Det eneste man skal være ekstra opmærksom på, når man låner penge fra bekendte, er at det hurtigt kan gå galt. Får man ikke betalt pengene tilbage som aftalt, kan det resultere i interne problemer, der i sidste ende kan skade eller ødelægge jeres forhold.

Ved alle lån er det vigtigt med god morale, at lægge et budget, og at betale pengene tilbage til tiden. Men især ved familie- og vennelån kan det have større konsekvenser end blot en rykker. Vær derfor ekstra forsigtig.

Spar pengene op

Der er få ting, der er mere tilfredsstillende end at foretage et stort køb uden at låne penge fra andre. Derfor er der også nogle, der vælger at spare op, indtil de har råd til at købe den bil eller det hus, som de ønsker sig.

Det er altid en god idé at holde sig gældfri, men det kan tage usandsynligt lang tid at spare op til en ny bil. Er behovet derfor akut, er denne løsning ikke for alle, men det er trods alt en mulighed for at finansiere en bil.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler