First Drive: Alfa Romeo GiuliaSolen står endnu højt på himlen da jeg træder ind ad døren hos Autohuset Vestergaard, for at møde Jonas, som har nøglerne til en smuk hvid Alfa Romeo Giulia liggende klar til mig. Hvilken bedre måde at bruge sin onsdag eftermiddag på end bag rattet i hvad af mange bliver hyldet som selve indbegrebet af en sports sedan? Og så skulle jeg ovenikøbet kke engang sidde i eftermiddagstrafik, men i stedet cruise på det fynske svar på en bjergvej, badet i solskin, fuldstændig fri for biler. Jeg tør godt konkludere at det så blev forårets hidtil bedste eftermiddag.

Jeg har ikke lang tid med denne italienske skønhed, og skynder mig derfor at trille ud fra parkeringspladsen med høj musik og vinduerne rullet ned. De første par kilometer på vej ud af byen foregår i natural-mode, som er Alfa Romeos svar på hvad alle andre kalder comfort. Styringen er let, men responsiv og man mærker vejen uden at affjedringen er for hård. Det er en behagelig tilstand at cruise i, og man har stadig rigeligt med kraft til lige at nå over lyskrydset i sidste sekund. Så snart jeg passerer byskiltene skifter jeg over i dynamic-mode, og man mærker hurtigt at responsen bliver mere sporty og hurtig, lige præcis hvad der er brug for på en stille snoet vej blandt vindmøller, marker og heste.

 

_MG_0531

 

Som jeg racer afsted gennem det bakkede grønne landskab, mærker jeg for første gang for alvor hvorfor alle er så glade for den her halvstore italiener. Den er et vidunder at køre i, accelerationen er hurtig, og du behøver ikke at køre hurtigere end 80 km/t for at have et stort smørret smil i ansigtet, der får de fleste til at glo. Håndteringen af bilen er utrolig nem, og den flyver let, elegant og stabilt gennem svingene. Alfa Romeo er kendt for at være en fornøjelse at køre, det står jeg gerne inde for, og den nye Alfa Romeo Giulia er ingen undtagelse. Den er ikke blot hurtig og sjov, men også smuk og komfortabel – og lad mig sige dig en ting, hvis jeg havde 500.000 kr. stående på kontoen lige nu, så var de røget direkte i lommerne på Alfa Romeo.

Normalt udtaler jeg mig ikke så meget om bilers udseende her på bloggen, men jeg vil gøre mig en undtagelse lige i dag. Alfa Romeo har med Giulia skabt en vogn som på samme tid er både elegant og sporty. Det er lidt en blanding, som Harry Hart og Gary Unwin i filmen Kingsman: The Secret Service – på den ene side en elegant gentleman og på den anden side en energisk lømmel. Bagenden er skarp og forenden er flot. Interiøret består primært af lækkert sort læder og virker gennemført. Infotainment-systemet med radiokontrol og GPS virker som det skal, og har ikke en masse ekstra funktioner, hvilket for en gangs skyld er rart i en bil hvor fokusset skal være på kørslen og ikke alt muligt andet.

Der er ikke så meget andet at sige end at Alfa Romeo virkelig har formået at skabe en sjov bil til en fair pris i en klasse der ellers primært er domineret a halvpebrede og konservative tyskere.

 

 

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler