Sort garage med rød dør

Garage eller carport: Hvilken løsning er den rigtige?Det er ikke billigt at have bil; det koster gerne et par hundrede tusinde kroner at købe en, og efterfølgende skal man også sætte penge til side til vedligehold og enten brændstof eller strøm. Fordi det for mange ender med at være den næststørste enkeltstående investering i deres liv, er det vigtigt, at man sørger for at passe på sin bil.

Jo bedre den har det, jo længere holder den; og det betyder, at du i sidste ende får mere for dine penge. Et af de tiltag man kan tage for at give sin bil bedre forhold er, at parkere den i ly for vind og vejr. Det kan enten være i en garage eller i en carport; men hvilken løsning er den rigtige for dig?

Garage

Spiller økonomien ingen rolle, kan vi allerede nu afsløre, at garagen er den løsning, der giver bedst mening for din bil. I modsætning til en carport, vil bilen nemlig her kunne holde fuldstændig afskærmet for vind, regn og blæst.

Samtidig giver en isoleret garage mulighed for at installere varme (eksempelvis som gulvvarme). Det giver ikke bare en fordel for bilen, i den forstand at den kan holde parkeret ved stuetemperatur, men giver dig også mulighed for at bruge garagen til andre formål, såsom opbevaring, værksted, vaskerum, festlokale eller lignende.

Der er altså ikke meget, der taler imod valget af garage over carport udover det økonomiske aspekt. Som udgangspunkt er garagepriser nemlig højere end carportens ditto. Spørgsmålet er derfor, hvorvidt de ekstra byggeomkostninger bliver opvejet af de flere formål, som garagen kan bruges til og den ekstra beskyttelse, den giver til bilen.

Svaret vil naturligvis afhænge af en lang række faktorer, såsom bilens værdi, den forventede brugsgrad af garagen, din økonomi, gældende lokalplaner og så videre.

Carport

Selvom en garage som udgangspunkt er den bedste løsning, er det ikke ensbetydende med, at en carport ikke har sine fordele. Først og fremmest vil den typisk være både billigere og hurtigere at opsætte. Dertil fylder den som regel ikke lige så meget på grunden, som en garage ville gøre – hverken fysisk eller visuelt.

Samtidig er det værd at bemærke, at en carport i mange tilfælde vil kræve mindre vedligehold, samt at den bedre kan passe til biler i forskellige størrelser, fordi man ikke begrænses af målene på garageporten.

Dertil er det vigtigt at huske, at selvom en garage giver den bedste beskyttelse mod vejrgudernes rasen, så tager en carport også den værste regn, sol og blæst. Hvis du alligevel ikke har tænkt dig at bruge en garage til andre formål end at opbevare bilen, og hvis du ikke ville installere varme i den, kan det derfor være værd at overveje en carport i stedet for at spare differencen i opsætnings- og vedligeholdsomkostninger.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler