IONIQ 5 på tag

Bilbloggen gør status: Her er de bedste biler i 2021Hvert år bliver der lanceret et væld af nye biler; faktisk er det så mange, at det kan være helt svært at holde styr på – selv for os, der dagligt beskæftiger os med bilbranchen og nye biler. Eftersom vi vist roligt kan sige, at det er et fåtal af danskere, der falder ind under den kategori, har vi besluttet os for at lave en liste over nogle af de bedste biler i anno 2021.

Selvom vi så et lille fald i salget af biler i 2020 set i forhold til 2019, så er vi så småt tilbage på rette spor i år. Faktisk forholder det sig sådan, at vi i Danmark har købt knap 1.000 biler mere pr. 31. august end vi gjorde i samme periode sidste år. Når vi siger ”så småt”, så mener vi det; for differencen svarer til en stigning i salget på 0,63%.

Den generelle udvikling i vores forhold til biler og vores fokus på elbiler (og lignende grønne biler), har betydet, at bilfabrikanterne for alvor flytter sig hurtigt, når det kommer til udvikling af nye biler. Her er der naturligvis også fokus på kvaliteten og sikkerheden, da flere og flere i dag vægter en pålidelig og sikker bil højt, da den bare skal starte hver dag og samtidig skal være sikker at køre i. Man kan sammenligne det med vilkårene i et spil, som er det der giver spillet troværdighed og tillid. Hvis vilkårene for kortspil ændrede sig hver gang man spillede, ville man ikke stole på sine evner.

Det samme gør sig gældende for nye biler. Hvis ikke man kan starte sin bil hver morgen, eller hvis bilen reagerer forskelligt på det samme stykke vej, ja så er det svært at stole på, at bilen er et sikkert valg. Så læs med nedenfor og find ud af hvilke nye biler, vi mener er bedst.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med NUUK Media.

KIA Ceed SW – Det praktiske valg

KIA Ceed SW er en praktisk stationcar, der ikke vækker de stærke følelser, men til gengæld er en oprigtig god bil. Her får du en fornuftig og komfortabel køreoplevelse, der bringer dig, familien og al jeres oppakning sikkert fra A til B.

Modellen kan fås som plug-in hybrid, og det gør den ekstraordinært attraktiv under de nuværende regler for registreringsafgift på biler. Samtidig betyder det, at man kan køre op til 47 kilometer på ren el; dermed får man en elbil i hverdagen uden at gå på kompromis med friheden i weekenden og ferien.

Fordi det er en KIA, får du hele 7 års garanti (eller 100.000 kilometer) på dit køb, samt masser af standardudstyr for dine penge. Modellen er ikke som sådan ny i 2021, men der er kommet en faceliftet udgave – vi har ikke anmeldt den endnu, men du kan læse eller se vores anmeldelse af den pre-faceliftede KIA Ceed SW PHEV her.

IONIQ 5 på tag

Hyundai IONIQ 5 – Det ”grønne” valg

Der går lidt diskussion på, hvor grøn en elbil reelt set er, men der er ingen tvivl om, at hvis det er vejen, du vil gå, så er Hyundai IONIQ 5 et oplagt valg. Det er en helt ny elbil med et helt unikt og særdeles tiltalende design.

Modellen kan blandt andet byde på 800 V hurtigopladning, lang rækkevidde og meget mere. Samtidig er den utrolig rummelig og har en god størrelse, selvom udseendet skjuler det en smule. Kombinerer man alt dette med den skarpe prissætning, så er Hyundai IONIQ 5 et rigtig interessant valg.

Her får du også 5 års garanti med ubegrænset kilometer, samt 8 års batterigaranti.

BMW 545e – Komfortabel luksus til en skarp pris

Vi berører endnu engang en bil, der står i plug-in hybridernes tegn; BMW 545e er en utrolig lækker BMW 5-serie med en kraftfuld motor, og samtidig er en plug-in hybrid. Det vil sige, at du her får en ellers normalvis dyr bil fra BMW til en ekstra skarp pris af den simple årsag, at den kører delvist på strøm og derfor har lavere afgifter.

Sammen med den mindre, men også nye, Mercedes-Benz C-Klasse som også kommer som plug-in hybrid, er der ingen tvivl om, at man kan gøre sig nogle gode køb i premium-klassen i 2021.

Konklusion

Det var nogle udvalgte biler, som vi mener er blandt de bedste i 2021. Der er naturligvis mange at vælge i mellem, og der er et væld af gode modeller udover dem vi har nævnt her. Faktisk viser tal fra FDM, at 2021 byder på mere end 150 modeller og modelopdateringer – så der er rigeligt at kæmpe sig igennem i sin jagt på en ny bil.

Søger du mere inspiration, så tag et kig rundt på siden her, hvor du blandt andet kan læse alle vores bilanmeldelser. Du kan også vende snuden mod YouTube, hvor det hele foregår i video-form. 

Total
0
Shares
1 kommentar
  1. Det er lidt vildt at tænke på hvor mange nye modeller der er kommet på markedet i år, samt at udviklingen ser ud til at forsætte i samme tempo i det nye år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler