Står du i den situation, at du skal have en ny bil, kan det være svært at finde ud af, hvad den bedste løsning er. Skal den være ny, brugt eller måske leaset? Der er ikke et entydigt svar på, hvad der er den bedste idé, det afhænger nemlig både af din økonomi og dine behov. Har du fundet drømmebilen, men mangler lidt på økonomien, kan du altid overveje et billån. Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilken løsning du skal vælge, kan du læse med her og forhåbentligt få svar på dine spørgsmål.
Ny bil
Fordelen ved at købe ny bil er blandt andet, at den har en nyvognsgaranti. Det betyder, at du i en periode udelukkende skal bekymre dig om serviceomkostninger i forhold til bilen. Du har også selv mulighed for at sørge for, at bilen er godt vedligeholdt fra start, og på den måde holder i længere tid. Der går oftest også noget længere tid før en ny bil skal have nye dæk, udstødning, kobling og lignende.
Ulempen ved en ny bil er, at du kan ende med at stå med en større afskrivning når du engang vil af med bilen igen. Biler mister nemlig mest værdi i de første år af deres levetid. Planlægger du at have din bil i maksimalt 3 år, kan det blive rigtig dyrt at købe ny kontra brugt eller leasing.
Brugt bil
Overvejer du i stedet at købe en brugt bil, er en af fordelene klart, at du står med en mindre udbetaling, og måske kan få råd til en bil som normalt er dyrere og uden for din økonomiske rækkevidde. Skal du kun have din bil i en kort årrække vil din afskrivning også være mindre end ved en ny bil.
En af ulemperne ved at købe en brugt bil er, at du som oftest kun får kort eller slet ingen garanti på bilen. Det kan være svært at kende bilens præcise stand, da du ikke kender til hele dens historie. Hvis du køber en brugt bil, kan det være en god idé at sørge for, at du har mulighed for at lægge lidt ekstra penge til side til uventede reparationer på bilen.
Leaset bil
Overvejer du i stedet en leaset bil, kan der være flere fordele ved det. Her døjer du ikke med lige så stort værditab, og alt efter leasingform, kan du også glæde dig over, at leasingselskabet står for service og garanti på bilen i hele den periode du leaser den.
En leasingbil kræver ofte også en lavere udbetaling, dog får du ikke noget tilbage efter leasingperioden, som du ville gøre hvis du solgte din bil igen. Det smarte ved især privatleasing er, at du umiddelbart kender dine udgifter for hele den periode du leaser. Dog skal du betale for udefrakommende skader på bilen. Desuden skal du vælge et bestemt antal kilometer som du så må køre om året. Overskrider du dette, skal du betale en ekstra ydelse for de ekstra kilometer.