Mercedes-Benz med Thule tagboks i Alperne

Guide: Sådan finder du den perfekte tagboks til din bilHvis du har behov for mere plads i bilen, eksempelvis hvis du skal på bilferie, så kan en tagboks være et godt køb. Før du kaster dig ud i det, er det dog nogle overvejelser du lige bør gøre dig først. I denne guide, tager vi dig igennem nogle af de vigtigste forhold du bør overveje ved køb af tagboks. 

Kør sikkert med din tagboks

For at køre sikkert med din tagboks, er det vigtigt at du er bevidst om din bils totalvægt. Her skal du både medregne vægten på alt det, du pakker i bilen, bilens passagerer og hvor meget du laster tagboksen med. Den samlede vægt må ikke overstige den totalvægt, som din bil er opgivet til at måtte køre med. Totalvægten svinger en del alt efter, hvilken bil du kører i. Det kan du heldigvis finde ud af ved at kigge på bilens registreringstest. Alternativt kan det slås op på eksempelvis Nummerplade.net eller lignende opslagsværk. Det er naturligvis også vigtigt at du ikke laster tagboksen mere end dens egen lasteevne. Hvor meget det er, vil som regel være angivet på tagboksen.

Når du har en tagboks monteret på din bil, vil din bils vindmodstand også naturligt blive øget. Det er derfor vigtigt at du ikke overstiger den hastighedsbegrænsning, der er angivet på tagboksen. Det vil som regel aldrig være mere end 130 km/t.
Det er desuden vigtigt at tjekke, at tagboksen er forsvarligt monteret før du kører. Tjek det også gerne, når du holder pause undervejs på turen. Pak altid de bløde dele forrest i boksen, og sørg for, at alle løsdele er spændt godt fast, så du får transporteret dine ejendele sikkert. Hvis noget af din oppakning er følsomme over for fugt eller kulde, bør disse transporteres i bilen og ikke i tagboksen.

En tagboks til dine behov

For at finde den perfekte tagboks, skal du først afdække dit eget behov. Hvis du skal transportere ejendele i bestemte dimensioner, som eksempelvis ski, skal du sikre dig, at tagboksen har de korrekte dimensioner, og kan holde så stor volumen som du har behov for. Generelt anbefaler vi også, at du køber et produkt i en god og gennemtestet kvalitet, så du har en god tagboks, der holder til mange års brug.

Hvis du vil være sikker på, at sikkerheden er helt i top og altid gennemtestet, kan du trygt købe en tagboks fra Thule. De bliver generelt rost for at lave nogle gode og sikre tagbokse (og andre produkter), og det er da også derfor, at de er så populære her i Danmark. 

Thule laver en lang række af forskellige løsninger når det kommer til tagbokse, for netop at imødekomme så mange forskellige behov som muligt. De har en række af forskellige serier, alt efter hvor lang din tagboks skal være, og hvor meget volumen du har brug for.

Hvis du vil læse mere om de enkelte modeller og typer af tagbokse, kan du læse den komplette købsguide til Thule tagbokse hos Nardocar. Nardocar er en af de førende forhandlere af Thule, hvor du får de bedste priser og ikke mindst professionel kundeservice. Så hvis du stadig er i tvivl om hvilken løsning der passer bedst til dine behov, kan du altid få personlig vejledning hos Nardocar.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler