Underholdning i bilen for både børn og voksneVi er i Danmark meget begejstrede for at drage på kør-selv-ferier hele året rundt. Uanset om turen går til Norge på skiferie eller til det sydlige Italien for at få sol, varme og velsmagende mad i lange baner, så tager mange af os gerne bilen.

Bilturen syd- eller nordpå kan dog hurtigt blive lang, hvis ikke man har noget med til at holde sig beskæftiget med. Det gælder i særdeleshed for børn, der ikke nødvendigvis er lige så interesserede i trafikkens forløb eller planlægning af turen, som de voksne på forsædet.

Her i artiklen har vi samlet nogle forslag til, hvad man kan bruge som underholdning i bilen – og det gælder uanset om det er i forbindelse med en decideret bilferie eller blot en lidt længere biltur.

Lydbøger

For både børn og voksne er der få ting, der kan være lige så fængende som en god historie. Selv husker jeg at være vokset op med lydbøger i CD-format lånt på biblioteket, som ikke bare spillede på bilferierne til Frankrig, men også på hver eneste lille biltur hjemme i Danmark.

CD-formatet er efterhånden ved at være yt, men det er lydbøger i særdeleshed ikke. Faktisk viser tal fra Google, at de kun ét år siden 2004 har været mere populære, end de er lige nu. I dag kommer de bare i form af apps, og kan streames – præcis ligesom vi streamer serier, fjernsyn og musik.

Hvis der skal være en lydbog på menuen næste gang, at I tager en tur i bilen, så er der mange muligheder at vælge i mellem. Hos Bilbloggen har vi fået muligheden for at tilbyde 45 dages ubegrænset streaming til alle, der opretter sig hos Bog & Idés nye streamingtjeneste med rabatkoden LYTGRATIS.

Udover Bog & Idé er der også en række andre tjenester i Danmark, der tilbyder streaming af lydbøger som underholdning i bilen, såsom Bookbeat, Mofibo og eReolen (gratis).

Podcasts

Det er ikke kun lydbøger, der fungerer fremragende som underholdning i bilen. Også podcasts er et oplagt valg til både de korte og lange ture på vejene. Der findes efterhånden et væld af podcasts; nogle er underholdende, andre er oplysende og andre igen er tankevækkende.

Mange har tilbøjelighed til at betragte podcasts som en lidt mere voksen ting, men der findes også masser af slagsen, der vil fungere perfekt som underholdning til børn i bilen. Det gode ved podcasts er, at de ofte er gratis tilgængelige via tjenester som Spotify, DR Lyd, Apple Podcasts og lignende.

Er du på udkig efter indhold af højere produktionskvalitet, kan det nogle gange være nemmere at finde på en betalt streamingtjeneste såsom dansk-skabte Podimo.

Lege

En af de helt store udfordringer, når det kommer til underholdning på kør-selv-ferien er, at man er relativt begrænset på plads og bevægelighed. Oven i hatten kommer for mange også en tilbøjelighed til at blive køresyg. Så man hiver ikke nødvendigvis lige et brætspil frem eller lignende.

Men heldigvis kan man lege undervejs. Mest populært er legen, hvor den ene finder en ting, som de kan se og beskriver den med en farve, størrelse eller et andet kendetegn. Herefter skal de andre passagerer gætte, hvad det er personen har set. Gætter man rigtigt, er man den næste i rækken til at finde en ting, som de andre skal gætte.

Går det for stærkt til, at legen kan fungere med noget, man kan se, kan man i stedet forestille sig et dyr, en ting eller noget andet og beskrive det. Jo hurtigere det lykkedes at gætte det beskrevne, jo bedre og så går turen på omgang.

Kører man sydpå gennem Europa, kan man også sætte børnene til at tælle antallet af biler fra forskellige lande – eller sågar få dem til at skrive så mange nummerplader ned som muligt. Det var et storhit for undertegnede, men det var naturligvis også i en tid uden telefoner …

Telefoner, tablets og spillekonsoller

Er man undervejs i mange timer, kan der være behov for flere forskellige typer af underholdning. Man kan godt gå træt i både lege, lydbøger og podcasts, og derfor er det fint at have dem alle at veksle i mellem.

For alle andre end chaufføren, kan det også være en idé at have telefoner, tablets og eventuelt spillekonsoller (såsom en Nintendo Switch) ved hånden. Med disse kan der hurtigt blive stille på bagsædet – uanset om det er spil, Youtube eller TikTok, så kan de alle tilbyde underholdning i timevis.

   

Det er især tilfældet efter, at det er blevet almindeligt med data i EU-lande. Vil I ikke risikere at løbe tør for data, kan telefonselskabet Duka være værd at kigge nærmere på. Her kan du nemlig mobilabonnementer med op til 60 GB i EU, hvilket burde være nok til at sikre underholdning til hele bilturen.

Alternativt kan man på forhånd downloade film, serier og videoer på både Netflix, Youtube og de fleste andre streaming- og videotjenester.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler