MINI Cooper SE opladning

Hvilke ladeløsninger findes der til elbiler?Hvis du lige har købt din først elbil eller plug-in hybrid, har du brug for opladning. Men hvilken løsning skal du vælge? Her i artiklen bliver du præsenteret for fire forskellige muligheder.

Ladeboks med serviceaftale

Hvis du har en bolig, hvor det er muligt at få sat en ladeboks op, kan du købe eller leje en. Uanset om du køber eller lejer boksen, har du mulighed for at tilknytte en serviceaftale til ladeboksen.

Serviceaftalen opretter du hos en ladeoperatør, der står for servicering og løbende vedligeholdelse af ladeboksen. Dertil har du med en serviceaftale mulighed for at få refusion for den del af dit strømforbrug, der går til at oplade din elbil. Det er den udbyder, som vil overføre penge til dig i forhold til dit forbrug.

Der kan være forskel på, hvor ofte udbyderen udbetaler refusionen og til hvilken pris. En serviceaftale er ikke gratis, og du betaler oftest et fast månedligt beløb. Prisen ligger typisk på omkring 100 kroner.

Looad.dk kan du bestille en serviceaftale til din ladeboks til 49 kroner om måneden. Samtidig bliver din elrefusion automatisk udbetalt hver måned.

Ladeboks uden serviceaftale

Hvis du køber eller lejer en ladeboks, kan du vælge ikke at tilknytte en serviceaftale til den. Dette betyder, at du ikke har mulighed for at modtage elrefusion for den strøm, du bruger til opladningen.

Samtidig skal du også selv stå for vedligeholdelse og reparation af din ladeboks, hvis der sker noget med den. Med en ladeboks uden serviceaftale skal der betales for strømmen til opladningen af elbilen hos et elselskab.

Abonnement

Hvis du vælger et abonnement som ladeløsning, vil du skulle betale en fast pris hver måned, uanset hvor meget du lader. Ofte vil prisen ligge på omkring 1.599 kroner pr. måned.

Her skal du dog være opmærksom på, at opstartsomkostninger kan svinge fra 0 til 10.000 kroner alt efter udbyder. Derudover kan der være udsving i prisen, som afhænger af, hvilken strømpris du betaler til din udbyder.

Denne løsning vil umiddelbart give bedst mening for personer, der har et meget stort kørselsbehov, der qua deres arbejde eller anden årsag kører mange kilometer om dagen.

Offentlige ladestandere

Der findes efterhånden mange offentlige ladestandere. Nogle er placeret ved motorveje, mens andre er placeret centralt i større byer. Dog er det altid forbundet med usikkerhed, hvornår det er muligt at lade offentligt.

Det kan være meget forskelligt, hvad det koster at lade. Det er dyrere at lade på offentlige ladestandere, end hvis du har en ladeboks derhjemme.

Looad.dk har du mulighed for at få en komplet ladeløsning, når du installerer en ladeboks derhjemme. Samtidig får du adgang til mere end 200.000 ladepunkter i Danmark og resten af Europa, når du er på farten.

Total
0
Shares
1 kommentar
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler