KIA introducerer over-the-air-opdateringerHenover de seneste år har bilindustrien været i en rivende udvikling med skiftet til elmotorer og implementering af touchskærme, infotainmentsystemer og sågar internetadgang i selv de billigste biler.

I takt med at bilerne i højere grad bliver kørende computere, der er forbundet til omverden, åbnes der op for nogle muligheder; herunder over-the-air-softwareopdateringer. Det har i mange år været en teknologi, som Tesla har gjort brug af, og som nu også KIA tager i brug.

Hvad er over-the-air-softwareopdateringer og hvad gør de?

Biler har i mange år haft software, der af og til skulle opdateres – og det er i princippet det samme, der sker, når din bil får en over-the-air-softwareopdatering. Forskellen er blot, at du ikke længere skal køre bilen på værksted for at få opdateret softwaren. Nu hentes den automatisk til din bil, som er forbundet til internettet. Det fungerer med andre ord præcis ligesom, når din computer, telefon eller tablet skal opdateres.

Der er mange muligheder for, hvad disse softwareopdateringer kan føre til. Vi har endnu til gode at se, hvad KIA kommer til at tilbyde, men selv siger de, at de vil blive brugt til at blandt andet at opdatere bilernes navigations- og infotainmentsystemer, samt forbedre bilernes klimakontrol.

Kigger vi mod Tesla, som på nuværende tidspunkt nok er den førende bilfabrikant, når det kommer til OTA-opdateringer, har de blandt andet formået at give bilerne:

  • Flere hestekræfter
  • Længere rækkevidde
  • Hurtigere opladning
  • Nye sikkerhedsfunktioner

Alt sammen ved at sende en softwareopdatering via internettet. Det er et samme potentiale, som KIA-ejere potentielt set kan få adgang til nu, når den sydkoreanske bilfabrikant begynder at tage over-the-air-opdateringer i brug.

Hvilke KIA-biler får over-the-air-softwareopdateringer?

Samtlige biler fra KIA med modelår 2022 eller nyere, der samtidig er udstyret med KIA Connect, står på listen over modeller, der får over-the-air-softwareopdateringer.

KIA Connect er et system, der forbinder bilen til internettet, så den kan hente realtidsdata om trafik. Samtidig tillader systemet, at du kan betjene din bil via den tilhøre KIA Connect-app, hvor du kan indstille alt fra radio og klimaanlæg, samt se ladestatus og rækkevidde, hvis der er tale om en elbil.

Det vil også sige, at hvis du overvejer at købe en KIA, kan det være værd at vælge en model, der er udstyret med KIA Connect – så du også her vil få nem adgang til fremtidige softwareopdateringer. Uanset om du køber ny eller brugt KIA, kan du med fordel overveje at sammenligne dig til det bedste billån hos Sambla.dk for at sikre, at du får mest for dine penge.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler