Metoder til at spare penge på dit billånArtiklen har sponsoreret indhold.

Står du og skal låne penge til en ny bil? Så er du uden tvivl interesseret i at spare så mange penge som muligt, så du slipper for at skulle betale for mange renter og gebyrer. Det kan bare være en anelse svært at gennemskue, hvad man skal gøre for at spare penge, når det kommer til lån. Det skyldes blandt andet, at de fleste af os danskere ikke har utrolig meget forstand på, hvordan man læser og forstår de omkostninger, der er forbundet med et lån. Samtidig er der et hav af forskellige udbydere af billån – lige fra banker og bilforhandlere til online lånesider. Derfor er det naturligt, at det hele kan virke en smule uoverskueligt.

Derfor har vi samlet et par metoder, som du kan bruge til at spare penge på dit billån. Læs med nedenfor og bliv forhåbentlig klogere på dine muligheder.

Undersøg forskellige billån

Det bedste billån er ikke nødvendigvis det første, der dukker op på Google. Det er heller ikke nødvendigvis det billån, som din bank eller bilsælgeren kan tilbyde. Det er nemlig sådan, at mange billån er individuelle, hvilket betyder, at renten bliver baseret på udbyderens kreditvurdering af dig.

Derfor kan det være en god idé at slå koldt vand i blodet og sætte en times tid af til at indhente lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere. Det kan både være din bank, din bilforhandler og en række online lånesider. Som regel kan du altid modtage et uforpligtende tilbud inden for relativ kort tid, som du herefter kan sammenligne på kryds og tværs, for at finde ud af, hvor du får den bedste kombination af renter, tilbagebetalingstid, fleksibilitet, kundeservice og så videre.

Selvom det kan virke tungt at sidde og læse forskellige tilbud igennem, kan tiden være rigtig godt investeret. Typisk kan der være mange penge at spare, hvis man er grundig i sin forberedelsesfase.

Og som altid, når du låner penge, er det vigtigt, at du ikke låner mere, end du har råd til. Lav derfor et budget for tilbagebetalingsperioden med den tilbudte månedlige ydelse, og tjek at du har midlerne til at betale alle ydelser til tiden. Husk samtidig på, at det koster penge at eje en bil, og der skal derfor også være økonomisk råderum til at dække alt fra udgifter til brændstof og service til syn og forsikring.

Betal en del af bilen selv

Den mest sikre vej til at spare penge på et billån er at låne færre penge. Det er generelt et godt råd – hvad end du låner penge til en ny bil, en bolig eller noget helt tredje. Derfor bør du altid have sparet så meget op selv som overhovedet muligt inden bilkøbet. På den måde kan du betale en større del af bilens pris selv og dermed slippe for at låne flere penge.

Det kan godt være en anelse svært at holde sig fra at låne flere penge. Det gælder især for dem, der benytter sig af online låneudbydere. Det er nemlig så nemt at låne mange penge, da der ikke er nogen bankrådgiver, der forholder sig kritisk til, hvad formålet med lånet er. Derfor kan man hurtigt komme til at låne 50.000 kroner ekstra, hvilket også er fint, så længe du husker, at du også skal betale renter af de ekstra penge. Hvis de alligevel bare står på en konto og ikke bliver brugt, kan det hurtigt blive nogle meget dyre 50.000 kroner.

Køb en billigere bil

Vores sidste råd er lidt i tråd med ovenstående. Det er nemt at lade sig rive med, når man ved, at man kan låne pengene til en større og federe bil. Det er bare vigtigt at huske, at alt hvad man låner skal betales tilbage med renter. Derfor kan det være værd at overveje, om man kan nøjes med en lidt mindre bil for dermed at spare penge på sit billån.

Hvis ikke man vil gå på kompromis med bilens mærke eller størrelse, kan man overveje at købe en brugt variant. Typisk kan man finde brugte biler, der kun har kørt et par tusinde kilometer til noget færre penge, end hvis man havde købt den fra ny. Er man heldig, hænger nybilsduften stadig i den brugte bil, man ender med at købe.

Vælger du at købe brugt, så husk at sikre dig at få servicebog og eventuelle kvitteringer for reparationer og lignende med i købet. Så er du mere sikker, hvis der en dag skulle ske noget med bilen, og samtidig får du nemmere ved at sælge den, når du skal af med den igen.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler