Nyhed: 2019 Mercedes-Benz CLS – Se den herDet var et modigt træk af Mercedes, da de i 2003 lancerede første generation af 4-dørs coupéen CLS. Det viste sig dog, at sætte gang i en bølge af coupéer i klassen for mellemstore luksuriøse biler. Men for at bilen kan forblive relevant kræver det en opdatering – og sådan en har den fået. Den nye generation har blandt andet fået lidt teknologi fra S-klassen og en ny sekscylinderet motor med en ydelse på 367 hestekræfter.

Motoren er en 3,0-liters benzinmotor, som bliver hjulpet på vej af et 48-volts elektrisk system, som fungerer som et boost ved hårde accelerationer eller 100% elektrisk kørsel, når man cruiser afsted langs landevejen. Systemet går under navnet EQ Boost. Energien til den elektriske motor bliver genereret når bilen bremser.

På komfortsiden finder man det såkaldte Energizing Comfort Control, hvor bilens komfortsystemer kan styres via seks forskellige programmer – i samme stil som når man vælger kørerprogrammer. Den nye CLS byder blandt andet på klimastyring med mulighed for valg af duft, ventilerede, såvel som opvarmede massagesæder, adaptiv kabinebelysning og automatisk valg af musik. Skal man tro Mercedes-Benz byder Energizin Comfort Control altså på en “intelligent wellnessoplevelese”.

Nyheden fortsætter under billederne.

Derudover har CLS også arvet noget af teknologien fra sin storebrødre i S-Klassen. Det gælder blandt andet automatisk nødbremse i form af Active Brake Assist, Lane Keeping Assist og såkaldt PRE-SAFE, som justere på sædernes position og strammer selerne i tilfælde af en uundgåelig kollision. Derudover afspiller systemet også en høj lyd gennem højtalerne, for at forberede ørerne til en højlydt kollision. Dette kan mindske risikoen for varige høreskader. De første assistentsystemer kan findes som standard hos konkurrenterne, men PRE-SAFE er til gengæld en sjælden set ting.

Når det kommer til ekstraudstyr står den på adaptiv fartpilot (DISTRONIC), Active Steering Assist og Active Speed Limit Assist, som blandt andet hjælper med aflæsning af vejskilte og tilpasning af fart.

Mercedes-Benz CLS kan bestilles fra midten af december, men kan først findes hos de danske forhandlere i foråret. Danske priser er endnu ikke offentliggjorte.

Motorprogram – diesel:
350 d 4MATIC (285 hk & 600 Nm)
400 d 4MATIC (340 hk & 700 Nm)

Motorprogram – benzin:
450 4MATIC (367 hk & N/A Nm) + EQ Boost (22 hk & 250 Nm)

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler