Sådan forbereder du hjemmet til en elbilDer bliver solgt flere elbiler i Danmark end nogensinde før, og begejstringen vil nærmest ingen ende tage. For langt de fleste, er den elbil, der købes i disse år, den første de nogensinde har haft. Derfor skal de typisk først til at forberede hjemmet til livet med elbil umiddelbart inden leveringen af bilen.

For at hjælpe med denne forberedelse, har vi her i artiklen samlet et par gode råd til, hvordan du bliver klar til at have en elbil holdende i indkørslen.

Få opsat en ladeboks

En af de helt store fordele ved at have en elbil er, at du kan oplade den derhjemme. Dermed behøver du aldrig mere at skulle holde ind på en tankstation i hverdagene eller bekymre dig om, hvorvidt der nu er nok benzin på bilen. Det er bare at sætte sig ud i bilen og køre afsted – for den har nemlig fyldt batteriet op hen over natten.

Opladning af elbil derhjemme kræver dog, at du har en ladeboks, som bilen kan tilkobles. Det er vigtigt at være opmærksom på, fordi sådanne bokse ikke bare lige bliver leveret og sat op fra den ene dag til den anden. Takket være de mange elbiler og plug-in-hybrider, der bliver indregistreret hver måned, er der enorm efterspørgsel på ladebokse og installatører, der kan opsætte dem.

Sørg derfor for at være ude i så god tid som muligt, så din ladeboks hænger klar på muren, når din elbil bliver leveret. Sæt i øvrigt også tilstrækkelig tid af til at vælge den rette ladeboks; det kan nemlig være en jungle i sig selv.

Skift over til spotpriser på dit elabonnement

Som kunde ved et elselskab, kan du have et af flere forskellige abonnementer. Det kunne eksempelvis være et kvartalsabonnement, hvor du ved begyndelsen af hvert kvartal låser dig fast til elprisen for det næste kvartal. Det kan til tider være rart, da man så kender sit forbrug, men man kan også risikere at låse sig fast til en høj pris.

Men med elbil vil de i mange tilfælde give mening at være på et abonnement, hvor man betaler spotpriser. Dette skyldes, at man typisk vil skulle bruge megen strøm i løbet af natten, hvor priserne på el som regel er lave. Her er det naturligvis smart, hvis enten din elbil eller din ladeboks kan indstilles således, at de udsætter ladningen til natten.

Alternativt bør du vente med at tilslutte elbilen til du går i seng, fremfor at gøre det lige, når du kommer hjem fra arbejde. Det er nemlig sidst på eftermiddagen og i løbet af aftenen, at strømforbruget er størst og dermed også elpriserne.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler