Sådan gør du køreturen sikker og komfortabel for din hundArtiklen indeholder betalte links.

Når vi skal ud og køre med vores hund, skal det helst være så behageligt og sikkert for både hund og mennesker som overhovedet muligt. Men hvordan øger man chancen for, at alle parter kommer uskadte gennem en ulykke, en hård opbremsning eller lignende?

Det vil vi gerne gøre dig en anelse klogere på i artiklen her.

Benyt et fastspændt hundebur

Den danske lovgivning siger ikke noget om, at hunde skal være spændt fast under køreturen. Hvis du vil undgå en bøde, skal du derfor blot sørge for, at hunden ikke sidder på en måde, der er til hindring for førerens evne til at køre bilen. Forholder den sig helt roligt på passagersædet, på bagsædet eller et andet sted, er der sådan set intet at være bekymret for i forhold til politiet.

Men rent sikkerhedsmæssigt er det ikke forsvarligt at lade hunden løbe frit. Ved en hård opbremsning eller en ulykke kan en løs hund nemlig blive slynget gennem bilen og ud gennem forruden eller måske endda ramme en af passagererne. I så fald kan det ende grueligt galt for både hunden og personen, der er blevet ramt.

Heldigvis er den bedste løsning forholdsvis enkel – om end lidt pladskrævende. Et fastspændt hundebur i bagagerummet sørger nemlig for, at både hund og mennesker er bedre beskyttet, hvis uheldet skulle være ude. Bare husk, at det er rigtig vigtigt, at hundeburet er forsvarligt fastspændt til bagagerumsgulvet, da det ellers ikke vil have den ønskede effekt.

Har man mulighed for at vende transportkassen eller hundeburet sidelæns, vil dette også hjælpe på hundens sikkerhed i tilfælde af en ulykke, da den dermed vil have siden til, hvis sammenstødet rammer foran eller bagved. Er bagagerummet derudover stort nok til, at der kan være lidt plads rundt om hundeburet, så er det også med til at øge komforten for hunden under køreturen.

Bestil et moderne transportbur på denne side.

Hundesikkerhedsseler

Et alternativ til et stort fastspændt hundebur i bagagerummet er en hundesikkerhedssele. Den er ikke lige så beskyttende som transportburet, men kan være en god løsning, hvis ikke man har en bil med et stort bagagerum.

Det er dog vigtigt, at du placerer din hund på bagsædet, hvis du vælger at bruge en hundesikkerhedssele fremfor et bur. På bagsædet behøver du nemlig ikke at bekymre dig for, om hunden vil blive kvast eller kvalt af den airbag, som springer ud på forsædet.

En anden vigtig ting er naturligvis at købe hundesikkerhedsselen i den rigtige størrelse. Du har muligvis selv prøvet at køre i en bil, hvor selen bare ikke sad behageligt. Heldigvis kan vi mennesker selv justere på selen, mens hundene må leve med det, som vi giver dem på. Derfor bør du sørge for at købe en sikkerhedssele til din hund i den helt rette størrelse, da det ellers kan reducere både sikkerhed og komfort for hunden under køreturen.

Hold pauser og medbring vand

Hvis I skal køre langt – eksempelvis på ferie i udlandet – er der en række ting, der er vigtige. Først og fremmest skal I tjekke op på reglerne for transport af hunde i udlandet. Det er nemlig forskelligt fra land til land, hvad kravene er til sikkerhed og så videre.

Derudover bør I holde regelmæssige pauser, så hunden kan komme ud og strække sig, få tisset af og få lidt frisk luft. Heldigvis er det også ganske sundt for os mennesker, og det kan derfor være en god løsning for alle parter på køreturen. Sæt gerne lidt tid af til at nusse hunden ved hvert stop, eftersom den ikke er sammen med jer på samme måde, hvis den sidder omme i bagagerummet.

Medbring også gerne rigeligt med vand, foder og snacks til hunden, så den løbende kan få noget at drikke og spise undervejs på turen. Det kan både være med til at holde dens humør oppe, og så sikrer I også, at den ikke er helt dehydreret eller sulten, når I når frem.

Har I en stor bil, kan det også være, at der ikke er lige så varmt i bagagerummet som i resten af kabinen. Er I på vej på eksempelvis skiferie, eller er temperaturen bare ikke så høj udenfor, kan det være fint at give hunden nogle tæpper eller håndklæder, som den kan ligge på. Hvis den har det koldt, kan man eventuelt dække den lidt til.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler