Sådan sparer du penge på din motorcykelforsikringSponsoreret indhold.

Ifølge dansk lovgivning skal du have en forsikring på din motorcykel, hvad enten du kører flere hundrede kilometer på de danske landeveje om dagen, eller om du blot lufter motorcyklen, når der er solskin og 20 grader.

Du skal som minimum tegne en ansvarsforsikring, men kan også vælge at tegne en mere dækkende forsikring med delkasko eller fuld kasko. Uanset dit valg vil du kunne bruge vores tips til at opnå store besparelser. Få en billig motorcykelforsikring – også kendt som en MC forsikring – ved at følge vores råd.

#1 – Læg dig fast på én forsikringstype

Som motorcykelejer kan du som bekendt vælge mellem en række forskellige motorcykelforsikringer. Den billigste forsikring er en ansvarsforsikring, som dog også dækker mindst. Alternativt skal du tegne en kaskoforsikring (delkasko eller fuld kasko), som er dyrere, men også betydeligt mere dækkende.

For at finde den rette forsikringstype skal der bl.a. tages højde for motorcyklens værdi, dit erfaringsniveau, parkeringsforhold (mht. risiko for tyveri), udlandskørsel m.v.

Ansvarsforsikring: Ejer du en ældre motorcykel af begrænset værdi, som du kun lufter en sjælden gang, og bliver den opbevaret sikkert, så kan du sandsynligvis nøjes med en ansvarsforsikring. Med en ansvarsforsikring vil man udelukkende få dækket de skader, der forårsages på andre køretøjer, personer og ejendele. Går din egen motorcykel i stykker i forbindelse med et uheld, så er der ikke noget at hente mht. erstatning.

Kaskoforsikring: Har du investeret i en nyere motorcykel med en vis værdi, så gør du dig selv en stor tjeneste ved at vælge en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen vil typisk dække skader på din egen motorcykel, ligesom man typisk får autohjælp, erstatning ved hærværk m.v. med i prisen. Der kan dog fortsat være tilvalg, som man skal betale ekstra for. Om ikke andet er man meget bedre dækket med en kaskoforsikring.

#2 – Indhent tilbud fra forskellige selskaber

Du har nu lagt dig fast på en forsikringstype (enten ansvar, delkasko eller fuld kasko) og er nu klar til at indhente tilbud.

I den anledning kan du med fordel starte med at tage kontakt til nogle af de mest anerkendte forsikringsselskaber. Du kan også vælge at bruge en tjeneste som findforsikring.dk, der lader dig indhente 3 uforpligtende tilbud på bl.a. motorcykelforsikringer.

Disse tilbud skal du naturligvis sammenligne og vurdere, så du kan finde den bedste – og måske også billigste – MC forsikring. Hav især fokus på følgende:

  • Årlig forsikringspræmie
  • Selvrisiko
  • Dækning (sæt dig ind i, hvad de enkelte forsikringer dækker og ikke dækker)
  • Helårskørsel (ikke alle forsikringer dækker vinterkørsel)
  • Serviceniveau

#3 – Indgå forhandlinger og vælg en forsikring

Du har allerede fået beregnet nogle priser, som du kan takke ja eller nej til.

Disse priser kan muligvis reduceres, hvis du indgår en forhandling. Der kan f.eks. være penge at spare, hvis du samler alle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab. Det kan være, at du både har en indboforsikring, ulykkesforsikring og bilforsikring, som du vil samle ét sted.

Når du har gjort alt for at sikre den billigste MC forsikring, så skal du acceptere aftalen, hvorefter du trygt kan sætte dig til rette på din motorcykel og køre ud i verden. Det kan du gøre med god samvittighed, hvis du lige har sparet en masse penge.

Vil du vide mere om, hvordan du kan spare penge på din forsikring til motorcykel eller bil? Så læs vores dybdegående forsikringsguide.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler