Skift dækkene på bilen, inden de bliver et problemNår man har en bil, så er der tonsvis af udgifter, der venter i horisonten. Disse udgifter kan være store eller små alt afhængigt af, hvad der skal laves, og nogle udgifter kommer pludseligt, mens andre kan planlægges bedre. Her hører dækskift til én af de udgifter, der kan planlægges i forvejen – men det er også ofte én af de udgifter, der bliver skubbet ud i fremtiden.

Det er aldrig sjovt at skulle bruge penge på at få skiftet bilens dæk, men hvis man venter alt for længe, så kan man i nogle tilfælde opleve, at dækkene sprænger eller punkterer – og det er bilen ikke særlig godt tjent med.

Hold løbende øje med dækkenes stand

Dæk er en lidt sjov størrelse, fordi det er meget forskelligt, hvor slidte de bliver, og hvor hurtigt det sker. Dette skyldes meget ofte, at bilerne slider dækkene forskelligt, og dermed kan man også indimellem opleve, at f.eks. fordækkene hurtigere skal skiftes, end det er tilfældet for bagdækkene. Af netop disse grunde er det vigtigt, at man løbende holder øje med standen på sine dæk, hvis man gerne vil undgå, at de giver problemer.

Nogle af de ting, man kan kigge efter, er naturligvis de små afstandsmarkeringer, der sidder i rillerne på dækkene. Hvis disse er tæt på at være ved overfladen, så er det med at få bestilt tid til dækskift hos den lokale mekaniker med det samme. Herudover kan man mærke efter, om bilen begynder at styre lidt anderledes, end den plejer – det er også et klart tegn på, at dækkene trænger til at blive skiftet ud.

Indhent tilbud på dækskifte i god tid

Hvis man har fundet frem til, at dækkene nok ikke har meget mere liv i sig, så er det med at få indhentet tilbud på dækskifte i god tid. Der kan nemlig være mange penge at spare på de samme dæk hos forskellige mekanikere, og det kan i den grad betale sig at undersøge sagerne, inden dækkene begynder at give problemer. Herudover bør man få lavet en aftale, inden de traditionelle højsæsoner for dækskifte; om foråret og om efteråret. Dermed bliver man ikke sendt bagerst i køen, men kan få skiftet dækkene, inden problemerne opstår.

I mange tilfælde skilter de enkelte mekanikere med gode tilbud på dækskifte, og det er bare med at slå til hos den lokale mekaniker, hvis man kan få det til en god pris. Alternativt er der flere og flere mekanikere, der tilbyder at hente og bringe bilen fra din adresse, hvis dette har interesse – det er nemt og bekvemt.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler