Top 10 sikreste biler i 2018Det britiske medie WhatCar? og forskningsinstituttet Thatcham Research arbejder hvert år sammen for at finde den sikreste nye bil. I går blev listen over de top 10 sikreste biler annonceret, som I vil kunne finde længere nede i indlægget her.

Minimumskravene for, at bilerne bliver taget i betragtning øges år efter år. I år var det et krav, at bilerne skulle, som standard, være udstyret med vognbaneassistent. Derudover er alle bilerne i top 10 også udstyret med AEB (automatisk nødbremse), som kan registrere fodgængere og virker både i byen og på motorvejen. Hvis systemet også kan registrere cyklister og andre ekstra udsatte trafikanter, har det givet ekstra point.

Hvilke sikkerhedsfunktion du skal være på udkig efter

Inden vi kommer til finalisterne, har dommerne sammensat en liste over hvilke sikkerhedsfunktioner man bør være på udkig efter ved køb af en ny bil.

Automatisk Nødbremse (AEB): En automatisk nødbremse bliver af dommerne kaldt den vigtigste automotive sikkerhedsrelaterede opfindelse siden selerne. Skal du have ny bil, bør du være ekstra varsom hvis bilen ikke har AEB, da det efterhånden er standard / en mulighed i alle nyere biler.

Adaptiv Fartpilot (ACC): Adaptiv fartpilot er uden tvivl også et af de systemer, der efterhånden vinder godt frem, og i de fleste tilfælde også virker okay. Den sørger for at der altid er en sikker afstand til bilen foran, ligegyldig hvilken hastighed du har sat fartpiloten til. Det sker ved brug af radarer eller kameraer til at vurdere afstanden til bilen foran dig. Ifølge Thatcham Research sker der færre ulykker blandt bilister, der benytter ACC, end blandt dem, der ikke gør.

Blind Spot Indication System (BLIS): Blindvinkelsassistenten, eller hvad man vil kalde det på dansk, vil typisk signalere, at der er en bil i din blinde vinkel, ved at en orange lampe lyser op i sidespejlet. Mens nogle systemer blot advarer ved hjælp af lyset, sørger andre systemer for at stoppe føren i at trække ud foran bilen i den blinde vinkel.

Cyklist AEB: 30 procent af alle døds- eller alvorlige ulykker i EU hvert år involverer bløde trafikanter. Det er ikke altid at almindelige AEB systemer kan registrere cyklister, hvorfor biler med et sådant system vil være et endnu sikrere valg. Fra 2018 af vil EuroNCAP begynde at teste, hvor gode bilernes AEB-systemer er til at registrere cyklister.

Træthedsregistrering: Efterhånden en mulighed i flere og flere biler. Dette system registrere hvorvidt føreren af bilen bliver distraheret eller uopmærksom under kørslen. Nogle biler vil, ved længere perioder af uopmærksomhed, selv trække ind til siden.

Rear Cross Traffic Alert: Holder øje med trafikken bag ved bilen, f.eks. når der bakkes ud fra en parkeringsplads. Hvis der kommer en bil kørende, vil systemet advare chaufføren, og i nogle biler også bremse for at undgå en ulykke.

Matthew Avery, forskningschef hos Thatcham Research fortæller: “Fremtiden for automotiv sikkerhed ligger i teknologien. En fem stjernet rating fra EuroNCAP garanterer køberen en sikker bil. Der er dog stadig biler der er sikrere end andre, og det er de bilfabrikanter, der bliver ved med at forbedre sikkerheden, selv efter de har scoret de fem stjerner hos EuroNCAP, som vi hylder.”

Top 10 Sikreste Biler i 2018

Nedenfor er de top 10 sikreste biler i 2018, ifølge på What Car? Safety Award 2018. Bilerne er nævnt i alfabetisk rækkefølge.

Honda Civic
Mercedes X-klasse
Subaru Impreza
Subaru XV
Toyota C-HR
Opel Insignia
Volvo S90 / V90
Volvo XC60
Volkswagen Arteon
Volkswagen T-Roc

Mere information om hvordan bilerne udvælges kan findes her.

Kilde: Thatcham Research

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler