Underholdning til køreturen: 5 forslag til voksneSelvom Danmark er et lille land, kan man sagtens bruge mange timer på at køre fra den ene ende til anden. Som voksen kan det hurtigt blive ensformigt, hvis man sidder på passagersædet hele turen igennem – men hvad kan man gøre for at underholde sig selv undervejs?

Det får du 5 forslag til her i artiklen. Læs med og bliv, måske, inspireret.

Podcasts

Om du er til true crime, nyheder, historiefortællinger eller noget helt andet, kan du finde en podcast, der handler om emnet. I de seneste par år er podcast som underholdning for voksne eksploderet i popularitet, og det er med god grund.

Der findes nemlig en podcast om stort set alt. Herhjemme er krimipodcasts som Mørkeland og investeringspodcasts som Millionærklubben vældig populære – men det stopper ikke der. Den Dyriske Time, Vildt Naturligt, Genstart og Videnskabeligt Udfordret er også alle spændende podcasts for dig, der er nysgerrig eller gerne vil følge med i, hvad der sker.

Men vigtigst af alt, så er der adskillige fantastiske podcasts om biler. I Danmark er det særligt Bilklubben, der er populær, men High on Cars er også værd at lytte med på. Skal det være på engelsk er det værd at lytte til The Smkoing Tire, Collecting Cars med Chris Harris og Smith and Sniff.

Spil

Er du typen, der ikke bliver køresyg, er der mange underholdende spil, som du kan få tiden til at gå med på telefonen eller tabletten. Udover klassikere som Candy Crush, Hay Day og Wordfeud, er særligt Block Blast!, som er en lidt alternativ udgave af Tetris, blevet populært på det seneste.

Er du til lidt mere underholdning end ”bare” et klassisk mobilspil, kan du overveje at give dig i kast med kort- eller bordspil. Det kan gøres helt risikofrit med et almindeligt mobilspil, men hvis der skal være lidt mere på spil, kan du spille på et rigtigt live casino – direkte fra mobilen.

Må dine spil gerne handle om biler, skal der lyde en anbefaling til Motorsport Manager, Wreckfest og Asphalt 9: Legends.

Lydbøger

Lidt i samme stil som podcasts, kan lydbøger være en god underholdningsform på bilturen. Forskellen her er, at man ved en lydbog ”forpligter” sig til en noget længere omgang, da de fleste bøger som regel tager et sted mellem 10 og 20 timer at komme igennem.

Til gengæld kan det, hvis man finder den helt rigtige lydbog, ende med, at man helt glemmer tid og sted. For kombinationen af en dygtig forfatter og den helt rigtige oplæser kan gøre lydbøger så indlevende, at man nærmest ikke kan slippe dem igen.

Har du det okay med at kigge væk fra vejen, når du sidder som passager i bilen, kan du også overveje at tage en e-læser eller en god gammeldags bog med. Så kan du nemlig læse helt i dit eget tempo, tillægge karaktererne dine egne stemmer og i øvrigt lidt bedre tjekke, hvor langt der er til næste kapitel.

Snak med de andre passagerer

Hvis selskabet er godt, behøver der i virkeligheden ikke at ske en hel masse for at få tiden til at gå på køreturen. At bruge mange timer sammen i en bil kan nemlig være utroligt givende for forholdet med de personer, man transporterer sig sammen med.

Det giver nemlig anledning til at snakke om stort og småt, indlede dybe samtaler eller afprøve repertoiret af jokes. Med så meget stimuli inden for en hånds rækkevidde, er mange venner, familier og par blevet værre til bare at snakke med hinanden.

Her kan bilturen være den oplagte katalysator til lige at lære hinanden lidt bedre at kende.

Musikquiz

Er man blot en anelse musikalsk interesseret, kan en musikquiz være vældig underholdende. Med mange timer på vejen, hvor man ofte alligevel har musik i baggrunden, kan det bidrage meget til underholdningen og stemningen med en lille quiz i musikalske færdigheder.

Det kræver dog helst, at man er mere end 2 personer, da føreren i sagens natur ikke kan administrere musikken. Men er man tre eller flere, kan man lade telefonen gå på omgang, så passagererne på skift vælger hvilken sang de andre skal gætte.

Bliver det for nemt, kan man øge sværhedsgraden en anelse ved at lave ”Blind Karaoke”. Det vil sige, at der i stedet afspilles instrumentale udgaver af populære sange, som en af de øvrige personer i bilen så skal forsøge at synge med på – uden at kunne se teksten. Det er som regel garanti for et godt grin.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler