De bedste applikationer til din ‘dumme’ bilStort set alle nyere biler har en eller anden form for infotainment-systemer indbygget, om det så er Apples CarPlay eller Android Auto. Men hvis nu bankrådgiveren ikke lige mener at der er penge nok på kontoen til at investere i en ny bil, men du alligevel gerne vil have en “smart car”, så er du havnet det rigtige sted. Jeg har fundet en række applikationer til både Android og iOS, som med en holder til din telefon, kan gøre din “dumme” bil klog på ingen tid.

Waze (Android og iOS – Gratis)

Waze er navigationsapplikation, som jeg selv er habil bruger af, selv når jeg ikke behøver navigation. Det er Googles lille eksperiment med peer-to-peer navigation, altså er hele applikationen bygget på at folk indmelder f.eks. trafik, ulykker, fartkontrol, vejarbejde, objekter på vejen. Ja nærmest alt hvad du kan forestille dig. Og baseret på disse indmeldelser, giver Waze dig den hurtigste rute, og hvis du nærmer dig en fotovogn eller en bil der holder i nødsporet bliver du advaret i god tid, så du kan forberede dig. Derudover kan du også forbinde applikationen med Facebook, og den vil automatisk foreslå en rute til en begivenhed du deltager i, når du sætter dig ind i bilen. Samtidig kan du også få Waze til at holde andre opdateret om hvor langt du er nået, så du ikke selv skal sende dem en sms hvor du siger at du er forsinket.

Læs mere om Waze på deres hjemmeside.

waze

Drivemode (Android – Gratis med in-app køb)

Drivemode er en Android applikation lavet til dig som gerne vil være i kontakt med omverden, selv når du kører i bil. De har gjort det nemt at navigere til de rigtige steder, da den er integreret med din telefons kalender, og derfor ved hvor du vil hen og hvornår du vil derhen. Derudover kan den sende korte beskeder, og har store knapper der gør det nemt at besvare opkald. En stemme læser alt op for dig så du ikke behøver at kigge ned. Eneste minus er at den er lavet med engelsk som fokus, og det kan derfor give lidt problemer hvis man gerne vil have alle sine beskeder osv. på dansk.

Læs mere om Drivemode på deres hjemmeside.

drivemode

ParKing – Find min bil (Android og iOS – Gratis)

ParKing hjælper dig med at huske hvor det nu lige var du parkerede din bil da du havde ledt efter en plads i 20 minutter udenfor det propfyldte shoppingcenter lørdag formiddag. Udover at give din en lokation på kortet, får du også en rute dertil, så du nærmest ikke kan undgå at finde den igen.

parking

FDM Benzinpriser (Android, Microsoft Store og iOS – Gratis)

FDM Benzinpriser er en mobil version af benzinpriser.dk  kan du finde og indberette priser på brændstof i hele landet, og dermed finde det billigste sted at tanke i nærheden af dig, så du kan fylde tanken for færrest muligt penge.

Læs mere om FDM Benzinpriser på deres hjemmeside.

fdm-benzinpriser

 Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler