BMW M5 slår Toyota GT86 i vild driftpræstation

Går vi lige knap 5 år tilbage i tiden, til den 11. maj 2013, satte BMWs Johan Schwartz verdensrekorden for længste driftede distance i en bil. Det var i en 2013 BMW M5 sedan og distancen var 144,117 kilometer. Siden da er rekorden blevet slået to gange af Toyota, men nu mener BMW, at det efterhånden er ved at være tid til at vinde titlen tilbage – uden at rode for meget ved bilen, som denne gang er en helt ny BMW M5.

Typisk udstyrer bilfabrikanterne deres biler med ekstra brændstoftanke, når de forsøger at vinde titlen som drift-konge, for at undgå at rekordforsøget pludselig stoppes fordi tanken løber tør for brændstof. Men BMW ville tilsyneladende ikke være så mainstream. De har i stedet gjort det muligt at fylde bilens tank, mens den kører. Jep. BMW kan fylde M5’eren med op mod 75 liter benzin på under et minut, mens bilen drifter. Alt sammen for at kunne sige: “Den havde I ikke set komme, hva?” i noget, der minder mest om en spytte-konkurrence på steroider og i realiteten er fuldstændig ligegyldig. Men retten til at prale er vel altid rar at have.

Selve påfyldningen minder meget om måden hvorpå man fylder et brændstoftanken på et fly i luften, ofte brugt i forbindelse med jægerfly. I stedet for en robot-lignende arm fra den ene bil til den anden, ligesom i luften, så er der i rekordforsøget her blevet gjort brug af en lidt mere primitiv metode. Som det kan ses i videoen længere nede i indlægget, er der en mand, der hænger ud af et vindue og forsøger at ramme påfyldningshullet til tanken i den driftende bil. Mens det ser sjovt ud, så tænker jeg ikke, at det er noget man skal blive inspireret af ude i de private hjem.

Efter otte timer med utallige forsøg på at få tanket bilen undervejs, lykkedes det, og rekorden blev slået med 230,056 kilometer. Den samlede uafbrudte driftede distance endte dermed på 374,172 kilometer. En imponerende rekord, som BMW nok får lov til at beholde et par år endnu, før der er en ny bilfabrikant, som beslutter sig for at investere tid og penge i, at overgå BMWs teknik i forsøget her.

 

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler