De bedste biler ingen købte i 20172017 er gået på hæld og det betyder, at vi har statistikkerne over præcis hvor mange biler, der forlod de danske bilforhandlere i løbet af det forgange år. Tallet lyder, ifølge De Danske Bilimportører, på 221.817 biler, hvilket er 1.099 biler mindre end i 2016. Med en befolkning på 5.778.570 personer, svarer det til at hver 26. person har erhvervet sig en ny bil i fjor. Du har sandsynligvis allerede hørt, at den helt store vinder var Peugeot 208, som stod for 4,4% af det samlede salg, med 9.838 nye biler på vejene, efterfulgt af Volkswagen up! og Nissan Qashqai. Men hvad med alle de modeller, som i 2017 stod for mindre end 0,1% af det samlede salg? Vi har sat os ned og fundet de fem af de bedste biler, som ikke har nydt godt af et ellers godt bilår i Danmark. Listen er i vilkårlig rækkefølge.

Fiat 124 Spider – 0 solgte i 2017 / 11 solgte i 2016

Fiat_124_Spider

Fiat 124 Spider er en sjov, lille sportsvogn, der blev lanceret tilbage i 2016. Den er baseret på samme platform som den legendariske Mazda MX-5, men er på mange måder en helt anden bil. Den kører mere blødt og komfortabelt, modsat MX-5’eren som til tider kan have et lidt mere sportsligt gen. At ingen købte den i 2017 gør ondt i en bilentusiasts hjerte, men overraskende er det ikke, i og med, at Danmark ikke just er et lukrativt marked når det kommer til små sportsvogne.

BMW i8 – 1 solgt i 2017 / 1 solgt i 2016

BMW_i8

BMW i8 er BMWs forsøg på at vise, at en superbil godt kan være miljøvenlig, smuk og samtidig sjov at køre. Det var aldrig en bil, der skulle øge BMWs salg og omsætning markant, men derimod en bil hvor de sydtyske ingeniører kunne slippe deres vildeste fantasi løs, og endelig proppe en bil med avanceret teknologi. Masser af støj fra vejen, bagsæder med så godt som ingen plads og et lille bagagerum, har været medvirkende til at bilen aldrig rigtig har haft imponerende salgstal. Til gengæld er den lynhurtig og kører, teoretisk set, op til 47,6 km/l.

Land Rover Defender – 0 solgte i 2017 / 2 solgte i 2016

Land_Rover_Defender

Defender’en er den ultimative off-road-bil fra Land Rover. Du finder nærmest intet, den ikke kan passere, om det så er en mindre sø, et tilsneet bjerg, en mudret mark, ja så ses den af mange, som den ultimative bil til adventurefolket. Den generelle komfort i bilen er dog så godt som ikke-eksisterende, men det er, på sin vis, en del af charmen ved den klodsede briter. Produktionen stoppede i 2016, og derfor er det nok lidt snyd at have den med på listen her. Men et ikon skal vel æres.

MINI Cooper S – 16 solgte i 2017 / 21 solgte i 2016

MINI_Cooper_S

Vi er lidt forelskede i MINI Cooper S’eren her på Bilbloggen.dk. Efter en test af en John Cooper Works-edition tilbage i september, har vi haft svært ved at glemme den lille perle fra MINI. Den er ikke særlig praktisk, pladsen er generel trang, og man skal ikke have en tendens til dårlig ryg, hvis man overvejer at købe den. Til gengæld er den en sand fornøjelse at køre, og fornuften får svært ved at sejre, når først man har siddet bag rattet i sådan en lille djævel.

Jaguar F-Type – 4 solgte i 2017 / 3 solgte i 2016

Jaguar_F-Type

Den højlydte, velkørende og ikke at forglemme, smukke britiske sportsvogn, har i 2017 solgt mindre end to Maseratti-modeller, og placerer sig kun med ét salg over en Ferrari 488, på trods af at Jaguaren er cirka 3 millioner kroner billigere end en ny 488 på danske plader. Uden tvivl en bil, der fortjener mere opmærksomhed i Danmark, på trods af dens lidt stive affjedring.

Så nåede vi igennem 5 rigtig gode biler, som stod for mindre end 0,1% af det samlede bilsalg i år 2017. Der var mange flere, blandt andet kan Ford Ranger, Mercedes-Benz SLK, Bentley Mulsanne, Ferrari GTC4Lusso, Aston Martin Vanquish, Toyota Land Cruiser, Land Rover Range Rover Velar, diverse Subaru’er og Porsche Panamera nævnes. Du kan selv tage et nærmere kig på hvilke biler, der klarede sig godt, og hvilke, der klarede sig knap så godt, på De Danske Bilimportørers hjemmeside.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler