Danskerne er vilde med leasingAnders Vajhøj fra Leasingoffer.dk har fået muligheden for at skrive et lille indlæg omkring leasing og den utrolige vækst der har været inden for lige netop leasing i Danmark, gennem de seneste år.

Kæmpe vækst i antallet af leasede biler

Danskerne leaser biler som aldrig før og antallet af leasingaftaler, har i de seneste 5 år været stødt stigende! I 2012 blev der registreret 44.021 leasingbiler og i 2016 er antallet af leasingbiler steget til 95.209, hvilket er en stigning på hele 116%. Sammenligner vi 2016 med det forrige år 2015, hvor antallet af leasingbiler var 78.966, er har antallet af leasingbiler steget med 21%. Hvorfor har der været så stor en stigning i leasingbiler, det vil Anders Vajhøj, direktør for leasingoffer.dk, komme med hans bud på, efter han har besvaret spørgsmålet; hvad er leasing?

Kilde: Danmark Statistik

Hvad er leasing?

Kort sagt så er leasing langtidsleje af en bil. Med leasing lejer du i princippet en bil af et leasingselskab, hvilket betyder leasingselskabet har ejendomsretten over bilen, men du som leasingtager har brugsret over køretøjet. En leasingaftale varer i de fleste tilfælde fra 12 måneder til 36 måneder, men kan også være kortere eller længere alt efter dit behov. Der findes et hav af forskellige leasingmuligheder såsom privatleasing, erhvervsleasing, splitleasing, minileasing, flexleasing osv. Hver af disse leasingtyper har deres fordele og ulemper, og henvender sig til forskellige situationer.

Hvad skyldes denne stigning i leasingbiler?

Hvad skyldes dette boom i antallet af leasingbiler der er steget år fra år? Der er grundlæggende tre faktorer der har haft indflydelse på den store stigning af leasingbiler i Danmark.

1.     Økonomisk sikkerhed

En af de største faktorer for, at leasing er blevet populært er at danskerne har fået øjnene op for den enorme fordel leasing tilbyder nemlig økonomisk sikkerhed. Med leasing ved du nøjagtigt, hvad det koster dig, at have en bil til rådighed hver eneste måned. Der kommer ikke nogle uforudsete udgifter til service, reparationer osv. Det er leasingselskabet der står for disse udgifter.

2.     Mulighed for hyppigt udskiftning af bil

Leasing giver også den fordel, at man hyppigt kan skifte bilen ud med en nyere bil, uden bekymringer om at sælge bilen. Du slipper også for bekymringer om, hvor stort værditabet på bilen har været i den periode man har haft bilen til rådighed. Når en leasingperiode er slut aflevere leasingtager blot bilen tilbage til leasingselskabet. Med leasing har forbrugerne mulighed for altid, at køre i den nyeste bil med den nyeste teknologi.

3.     Intensiv leasing kampagner fra bilselskaberne

En tredje grund til at leasing har haft stor en vækst i Danmark er, at bilselskaberne har haft stor fokus på leasing i deres bilreklamer. Stort set alle bilreklamer som du ser i TV’et kommer ind på leasingmuligheder af bilen der reklameres for. Dette har henledt flere danskeres opmærksomhed til leasing, når de skal have en ny bil. Derudover har bilselskaberne også haft kampagner, der gør det utroligt attraktivt at lease en bil fremfor at købe den selv eller at få banken til at finansiere den.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler