Ny Rolls-Royce er verdens måske dyreste og mærkeligste bilRolls-Royce er indbegrebet af luksus, eksklusivitet og tårnhøje priser. De fleste ville føle sig mere end unikke med en Rolls-Royce Phantom eller Ghost holdende i indkørslen, men sådan en tankegang er det ikke alle, der har. En anonym person, med lidt flere penge end mig, har nemlig overtalt Rolls-Royce til at bygge en unik coupé baseret på Phantoms platform. Ikke nok med, at det har kostet ham intet mindre end 10 millioner dollars (hvilket svarer til lige over 85 millioner danske kroner ved dagens kurs), så har det taget 4 år at bygge bilen, som faktisk har et noget specielt udseende.

Køberen af denne Rolls-Royce Sweptail bliver, af Rolls-Royce, beskrevet som en connoisseur og samler af unikke og specielle ting som superyachter og privatfly, men som det kan ses på hans Instagram, måske især biler. Processen med den nye bil startede da han i 2013 bad Rolls-Royce om at bygge ham en bil, som var inspireret af bilproducentens modeller fra 1920’erne og 1930’erne. Det skulle være en coupé med glastag, og den blev præsenteret på Concorso d’Eleganza i Italien denne weekend, blandt andet samtidig med den nye BMW 8-Serie Coupé.

Som tidligere nævnt skriver The Telegraph, at Rolls-Royce Sweptail blev solgt til ca. 10 millioner pund, eller hvad der svarer til 85 millioner kroner. Ikke nok med det skriver de også, at det er verdens dyreste nye bil, som nogensinde er blevet solgt. Det lyder ikke helt usandsynligt i og med, at den gennemsnitlige Bugatti Chiron starter ved lige under 20 millioner kroner. Om prisen er rigtig kan vi ikke vide med sikkerhed, da The Telegraph er en af de eneste medier, der udtaler sig om en pris på bilen.

Selve bilens design er et man skal vænne sig lidt til. Sweptail ligner intet, der er på markedet lige nu, men efter at have set utallige billeder af den er jeg efterhånden begyndt at kunne lide den. Og ingen tvivl om, at jeg ikke ville tøve et sekund, hvis jeg fik muligheden for at få en tur i den. Jeg har snakket rigeligt nu, så her er et par billeder, der på trods af din flotte majbonus på arbejdet nok skal få dig til at føle dig fattig.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler