Derfor investerer flere bilejere i solfilmTager man et kig på de øvrige biler, der kører rundt på de danske veje, vil man hurtigt opdage, at mange af dem er udstyret med solfilm – eller tonede ruder. Traditionelt set har mange opfattet tonede ruder som noget, kriminelle monterede på deres biler for at undgå nysgerrige blikke. Men solfilm har faktisk rigtig mange fordele, som vi alle kan nyde godt af. De dunkle ruder kan blandt andet prale af at:

  • gøre det sværere at kigge ind i bagagerummet og på bagsædet
  • beskytte passagerer og interiør mod solens stråler
  • holde bilen køligere, når den står i solen

Der er naturligvis en række forskellige typer af solfilm. Som regel taler man om nuancer mellem 5 og 50 procent. Dette tal er en indikator for, hvor meget lys der får lov at trænge gennem de tonede ruder. Omvendt vil en mørkere solfilm også gøre det sværere at se ud og ind ad ruden end en lysere solfilm.

Derfor bruger man typisk tonede ruder med et højere procenttal til personbiler, mens varevogne ofte får monteret en noget mørkere solfilm.

En kvalificeret montør af solfilm vil kunne rådgive omkring, hvilken nuance der er den rette for dig. Oftest vil du også kunne se eksempler på, hvordan de enkelte nuancer ser ud. Men hvis ikke er det blot at huske på, at jo højere procenttallet er, jo lysere er solfilmen.

Kilde: LT Skilteteknik – solfilm til bil

Hvilke regler gælder der for montering af solfilm?

Det er 100 procent lovligt at montere solfilm på din bil, så længe du ikke monterer det på de forreste sideruder eller forruden. Dette skyldes, at der skal være frit udsyn ud ad forruden og til sidespejlene. Der er dog intet problem i at montere solfilm på de bagerste sideruder og bagruden.

Man må gerne montere solfilm selv – teknikken minder lidt om at montere et panserglas på din telefon eller tablet. Mange vælger dog at gå til en professionel, der har erfaring med at montere solfilm på bilruder. De kan typisk gøre det hurtigere, og samtidig slipper du for at bekymre dig om resultatet. Gør man det selv, ender man nemlig hurtigt med luftbobler under filmen og ujævne kanter.

Hvis man vil have en professionel til at montere solfilm på ens bilruder, kan man køre to steder hen. Enten kan man spørge sin lokale mekaniker, om de er i stand til at assistere, eller også kan man tage fat i en skiltetekniker. Sidstnævnte vil typisk have størst erfaring med toning af ruder. Udover at det er en stor del af deres daglige arbejde, så er teknikken meget lig den, som de bruger, når de putter reklamer på varebiler, taxaer og så videre.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler