Guide til at spare penge på dit kommende kørekortDer er en fantastisk frihed over at kunne køre bil. Man er ikke længere afhængig af godt vejr, offentlig transport eller kammerater eller familie, der kan hente og bringe. Derfor er det også en rigtig god idé at tage et kørekort, da det virkelig åbner op for mange muligheder; både i din fritid og i forbindelse med arbejde.

Problemet er bare, at det kan være rigtig dyrt at tage kørekort. Ofte koster det på den gode side af 10.000 kroner, og det er altså ikke alle, der lige har den slags penge liggende. Derfor har vi lavet denne guide til at spare penge på dit kommende kørekort.

Vælg en billig køreskole

Det bedste man kan gøre for at spare penge på sit kørekort er simpelthen at vælge en billig køreskole. Selvom prisforskellen ikke er stor mellem de enkelte køreskoler, så kan der alligevel være penge at spare. Det sker nemlig af og til, at nogle køreskoler har tilbud i perioder, og man kan derfor være heldig at spare adskillige tusinde kroner fra start af.

Du kan eksempelvis tage et billigt kørekort her.

Vær opmærksom i undervisningen

Det kan lyde banalt, men det er essentielt, at du er opmærksom i teorilektionerne. Vi ved godt, at det kan være utrolig kedeligt at modtage undervisning i trafikregler, vejskilte og så videre. Men hvis ikke du har styr på teorien, kan det hurtigt komme til at koste dig dyrt.

Dumper man teoriprøven, udsættes hele undervisningsforløbet. Man risikerer derfor at skulle betale et ekstra prøvegebyr. Man skal som oftest også have ekstra kørelektioner, fordi der går længere tid, inden man kommer op til den praktiske prøve og så videre.

Så selvom det kan virke uskyldigt at lade tankerne vandre på en sen mandag eftermiddag på køreskolen, så kan det komme til at koste ekstra i sidste ende.

Sørg for at få de nødvendige køretimer

Det er naturligvis kørelærens ansvar, at du får alle de lovpligtige kørelektioner. Men du har også et ansvar i forhold til at sikre, at timerne ligger sådan, at der ikke går for lang tid imellem. Dermed får du holdt dine køreevner ved lige under hele forløbet, og du når altså ikke at glemme noget, som du allerede har lært.

Føler du dig ikke klar til køreprøven, anbefaler vi samtidig, at du på forhånd beder om ekstra køretimer. Det koster naturligvis penge, men det er billigere end at dumpe prøven for efterfølgende at få nye timer.

Endelig er det altid en god idé at arrangere en kørelektion eller to med din kørelærer lige inden prøven. Når man allerede har kørt i 45-90 minutter lige inden prøven, er man slet ikke så nervøs, som hvis man skal direkte ud og køre med den prøvesagkyndige.

Konklusionen må altså være, at det bedste man kan gøre for at spare penge på sit kommende kørekort er at:

  1. Vælge en billig køreskole (eventuelt en med tilbud)
  2. Gå benhårdt efter at bestå i første omgang (og dermed undgå ekstra prøvegebyrer osv.)
Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler