App til GPS tracking af bil

Hold styr på dine biler med en GPS-tracker



Uanset om du er en privatperson eller en virksomhed, der har en eller flere biler, som du gerne vil kunne holde øje med, så kan det være værd at overveje GPS-tracking. I denne artikel vil vi forklare, hvorfor det kan være en god idé, samt hvordan man kan få installeret en GPS-tracker i sin bil eller flåde af biler.

Læs med og bliv klogere på, om GPS-tracking er noget for dig.

Hvad er GPS-tracking af bil?

GPS-tracking af bil er kort og godt en teknologi, der sikrer, at du altid kan se, hvor en given bil befinder sig. Hvis du har prøvet Apples Find min iPhone er det nogenlunde den samme teknologi, der er tale om. Her installerer man bare en GPS i bilen, som løbende sender signal til satellitter. Baseret på dette, kan et tilhørende system angive præcist, hvor bilen befinder sig.

Fordele ved at installere GPS-sporing i din bil

Der er flere gode grunde til, at du bør overveje at investere i GPS-tracking til din bil eller din bilflåde (hvis du repræsenterer en virksomhed). Nedenstående liste opsummerer kort de mest udprægede:

  • Find din bil, hvis den bliver stjålet: Ved at have en sporingsenhed installeret i en bil, kan du øge sandsynligheden for, at den bliver fundet igen i tilfælde af, at den skulle blive stjålet. Desværre er løbet nemlig ofte kørt, hvis stjålne biler først kommer over grænsen, og man ikke har mulighed for at lokalisere dem.
  • Tilbyd tracking til dine kunder: Har du en transportvirksomhed, vil GPS-tracking kunne bidrage med data, der kan fortælle dine kunder præcis, hvor deres pakke, varer eller andre transporterede genstande befinder sig.
  • Planlægning og koordination: GPS-tracking kan vise, hvor alle virksomhedens biler er lige nu og her. Dette kan effektivisere planlægning og koordination ved eksempelvis hasteopgaver, hvor et hold medarbejdere skal hjælpe en anden kunde. Kortet vil vise, hvem der hurtigst kan hjælpe med mindst spildtid.
  • Kørebog: Med indbygget GPS-sporing vil man kunne danne en automatisk kørebog, der viser præcis, hvor en given bil har kørt i en given periode. Dette er oplagt til regnskabet, dokumentation af kørte kilometer og besøgssteder, analyse af brændstofforbrug og så videre.

Hvordan installerer man GPS-tracking i en bil?

Der er mange forskellige udbydere af GPS-trackere, men i grove træk tilbyder de alle en version af det samme produkt. Som regel vil det fungere sådan, at man køber en tracker på abonnement, som installeres direkte i bilen.

Det er at foretrække modeller, som skal tilkobles med ledning i motorrummet eller andet sted, da de typisk vil være sværere at opdage og frakoble for tyve. Man kan dog også anskaffe GPS-trackere, der enten kan tilkobles med USB-stik, sættes i cigarettænderen eller er batteridrevne.

For den månedlige abonnementspris vil man typisk få selve trackeren, samt adgang til software, der kan vise og tilbyde nogle af førnævnte fordele. Det vil ofte være her, altså på funktionaliteten, at forskellige udbydere vil adskille sig.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler