Kan en leasingbil eller en udlejningsbil bedst betale sig?De fleste mennesker kan sikkert skrive under på, at det at have egen bil står i høj kurs. Dels slipper man for at tilrettelægge sin hverdag efter busser og tog, men en egen bil giver også en høj grad af frihed til at være spontan. Og så er vinteren ikke helt så kold når man kan tænde for varmen i sin bil.

Men med en bil, følger der også en række omkostninger, hvilket de seneste år har gjort, at bilen har stiftet bekendtskab med begrebet deleøkonomi. Nu kan man som privatperson privatlease en bil, som man kan udleje de dage man ikke behøver den selv.

Billigste scenarie for hver finansieringstype i vores udregning

Specielt privatleasing har været i vækst de seneste 5 år, hvilket sandsynligvis kan tilskrives mere økonomisk fordelagtige vilkår end tidligere. Læs gerne DR’s guide til det at have bil. DR’s valg af bil guide – Her sammenlignes egen bil med privatleasing og abonnementsbil samt med delebil.

Kan korttidslejede biler konkurrere med privatleasing?

Svaret er ikke entydigt, da det afhænger af den enkeltes behov. Specielt antal dage per år samt antal kørte kilometer er de 2 væsentligste faktorer.

Vi har dog gjort en forenklet beregning, som kan give en god indikation af, hvad man bør vælge. Altså hvis pengepungen skal bestemme.

I testen har vi valgt at tage udgangspunkt i den populære bil VW Polo 1,0 TSI Life!

Vores beregning ser sådan her ud:

((Førstegangsydelse / 12 måneder) + Månedlig leasingydelse) / Leje pr. dag
 ((10.000 kroner / 12 måneder) + 2.899 kroner) / 269 kroner = 13,87 dage

Denne beregning viser, at det bedst kan betale sig at lease bilen, hvis du har brug for den i mere end 13 dage per måned, og at lejebilen er billigst, hvis dit månedlige behov er mellem 1 og 13 dage. 

Forskellige behov

Nogle familier færdes for det meste i storbyer og har derfor kun brug for en bil i weekender og ferier, mens andre familier har brug for en bil alle ugens dage. Tabellen nedenfor viser at privatleasing af en VW Polo 1,0 TSI Life først kan betale sig, økomist set, når man har et forholdsmæssigt stort bilbehov.

ScenarieÅrspris leasingÅrspris leje
En bil til sommerhuset hver anden weekend – 52 dage á 100 km pr. dag33.388 kroner13.988 kroner
En bil til at køre på arbejde 5 dage om ugen á 60 km pr. dag33.388 kroner55.952 kroner
En bil til sommerferien – 5 uger á 1000 km pr. uge33.388 kroner11.665 kroner
En ”nu og dag” bil – 25 dage á 150 km pr. dag33.388 kroner9.475 kroner
Sammenligning af omkostninger til leasing og leje i forskellige brugscenarier.

One2move rabatkode og andre rabatter

I vores beregning har vi valgt de billigste alternativer. På volkswagen.dk (leasing) har vi f.eks. valgt 15.000 km per år og på One2move.dk (leje) har vi medregnet onlinerabatten på 20% på de kilometer som overstiger de 100 km/dag, der indgår per dag.

På One2move.dk kan man få 10% yderligere rabat på dagsprisen med en One2move kampagnekode.

Økonomi og livskvalitet går ikke altid hånd i hånd

De store prisforskelle til trods, så kan bekvemmelighedsfaktoren have en meget stor værdi i nogle familier. Nogle af de følelsesmæssige faktorer, som også spiller ind ved valg mellem privatleasing og billeje kan ses af illustrationen nedenunder.

TypeFordeleUlemper
LeasingFølelsen af egen bil
Altid til rådighed
Mulighed for at parkere tæt på bopæl
Kræver parkeringsplads
Omkostninger til pleje af bilen
Fast månedlig ydelse uanset brug
LejeFrihed og fleksibilitet
Kræver ingen fast parkeringsplads
Ingen udgifter til service, dækskifte el. lign.
Kræver booking i god tid
Kræver transport til biludlejer
Bilen skal tømmes hver gang
Fordele og ulemper ved leasing og leje af bil.

Beregning er gennemført den 17. november 2021. Her har vi sammenlignet priserne fra One2move.dk biludlejning (Biludlejning Egå) med leasingpriser fra volkswagen.dk. Leasingprisen per måned baserer sig på 15.000 km per år som er det laveste mulige alternativ. Følgende er der ikke taget højde for i beregningen: Evt. værdi af at kunne udleje sin leasingbil. Forsikring af leasingbil. Mulighed for 10% ekstra rabat på oplyste dagspriser hos One2move med rabatkode.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler