Lån penge til en bilDenne artikel indeholder sponsorerede links.

Det er i dag de færreste danskere, der køber en ny bil kontant. En af årsagerne er naturligvis, at biler generelt er meget dyre, og derfor er det de færreste, der reelt set har råd til at købe en bil kontant. Man skal for eksempel spare op længe, før man får råd til at købe en Skoda Karoq til 284.000 kroner.

Derfor, er det meget normalt at tage et lån, når man skal ud og købe ny bil. Nogle vælger at gå i banken, for at tage et billån, mens andre vælger at låne penge gennem et finansieringsselskab eller en online låneudbyder. Mulighederne er mange – også selvom banken ikke nødvendigvis er interesseret i at låne dig penge til en ny bil.

Bankerne kan være konservative, når det kommer til at låne penge ud. Det er de naturligvis, fordi de gerne vil være sikre på at få deres penge igen. Men det betyder også bare, at selvom du har økonomien i orden, kan det være en udfordring at få lov at låne.

Lån hos forhandleren

Hvis du har fravalgt banken, kan du vælge at låne pengene direkte hos forhandleren. De har typisk en aftale med et finansieringsselskab, som står for selve afbetalingsordningen. Det vil sige, at du lægger en udbetaling på alt mellem 0% og 20% (og opefter, hvis du ønsker det), hvorefter de resterende procent af bilens samlede pris, vil skulle betales af over en periode.

Afbetalingsperioden kan variere fra gang til gang, men standarden lyder på 8 år, hvilket vil sige, at du har 8 år til at tilbagebetale 80% af bilens pris plus renter og gebyrer.

Renten hos disse finansieringsselskaber varierer meget. Nogle steder, er den væsentligt dyrere end, hvis man går i banken, mens andre bilforhandlere kan tilbyde en særdeles fornuftig og konkurrencedygtig rente.

Tag et forbrugslån

Hvis ikke du har råd til at lægge en udbetaling på 20% kan det blive svært at få lov at låne penge til en ny bil – både i banken og hos forhandleren. Samtidig, betyder det også, at du seriøst bør overveje, om du har råd til at eje en bil.

Der er dog enkelte tilfælde, hvor en bil er en nødvendighed – for eksempel for at komme på arbejde. I så fald, er det en mulighed at tage et forbrugslån, hvor du slipper for at skulle ligge en udbetaling. På den måde kan du få råd til at købe en bil, så du kan begynde at tjene penge på dit arbejde.

Forbrugslån er dog ofte dyre i renter, og du bør derfor være ekstra opmærksom, hvis du kaster dig ud i dette. Der er dog en masse fornuftige udbydere derude, og konceptet er det samme, som når du låner i banken eller hos forhandleren. Du låner et beløb, som skal betales tilbage i månedlige rater inden for en aftalt periode.

Husk dog, at lige meget hvilken løsning du vælger, når du skal købe bil, så koster det penge at låne penge. Derfor, bør du ej heller låne mere end du absolut har brug for.

Vil du vide mere om at låne penge til ny bil? Så kan du blive klogere på at købe bil på afbetaling.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler