Nyhed: 2019 Lamborghini Urus – Verdens første “Super SUV”Lamborghini associeres oftest med smarte, hurtige og lave sportsvogne, men fremadrettet skal man vænne sig til, at en SUV også kan bære Lamborghini-emblemet. Lamborghini har nemlig lanceret en SUV, eller som de selv kalder den, verdens første Super SUV (SSUV). Går alt efter planen vil den allerede komme på markedet i løbet af 2018. Den såkaldte Super SUV er blevet døbt Urus, og er som standard udstyret med en 4.0-liter V8 motor med biturbo, der yder op til 650 hestekræfter og et moment på 850 Nm. Gearkassen er en automatisk en af slagsen med 8 trin, og så bliver Urus firehjulstrukket. Alt tyder altså på, at på trods af bilens størrelse, så har den krudt i bagenden. Den skulle angiveligt kunne gå fra 0-100 km/t på blot 3,6 sekunder og 0-200 km/t på 12,8 sekunder, hvilket er særdeles pæne tal for en bil i den størrelse. Topfarten nås ved 305 km/t, hvilket også gør det til den hurtigste bil i sin klasse. Men omvendt, er der heller ikke så mange andre SUV’er der for alvor slår lige så hårdt på performance-tallene, som Lamborghini gør med Urus.

Prisen på en Lamborghini Urus med danske plader vil angiveligt komme til at starte et sted mellem 3,5 og 4 millioner kroner. Hvilket er lige lidt højere end listeprisen på en Bentley Bentayga. Herefter skal der også regnes lidt ekstra penge ind i budgettet til benzin, da den er opgivet til at køre blot 7,82 km/l, så mon ikke man kan forvente et forbrug på lige omkring 5 km/l, hvis man er heldig? Den 75 liter store tank får i hvert fald hurtigt ben at gå på.

Nyheden fortsætter under billederne.

Italienske Lamborghinis plan er at producere omkring 1.000 eksemplarer af Urus i 2018, for herefter at øge antallet til 3.500 eksemplarer i 2019. Det lyder måske ikke af så mange biler, men kigger man på de nuværende produktionstal, så er det noget, der ligner en fordobling. I 2016 producerede Lamborghini nemlig blot 3.457 biler. Så hvis dette tal kan fordobles i løbet af de kommende 2 år, på grund af en SUV model. Ja, så er der sandsynligvis en boss eller to i Volkswagen-kocernen, der sidder og klapper i sine små hænder.

Rygterne lyder også på, at der i 2019 skulle komme en plug-in-hybrid variant af Urus, men mangel på officielle oplysninger omkring dette, gør, at vi endnu vælger at betragte det som tvivlsomt. Det er dog en mulighed, og ser man på trenden i andre dele af samme koncern, som spytter hybridbiler ud til højre og venstre, så er det omvendt ikke utænkeligt.

Bilens udseende har været meget diskuteret, og mens vi ikke synes den er grim, så er vi uden tvivl mere til Lamborghinis sportsvogne, end Urus. Har du tid, mod og lyst, kan du svinge vejen forbi Lamborghinis Urus konfigurator, og prøve at få en smagelig bil ud af den her Super SUV.

lamborghini_urus_city

Total
0
Shares
1 kommentar
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler