Nyhed: Britiske TVR genopstår med GriffithDu husker måske den britiske sportsvognsproducent TVR. Efter deres konkurs i 2006, troede mange, at man havde hørt det sidste fra dem. Her, 11 år senere, er de nu på vej tilbage, med TVR Griffith. Hvis navnet lyder bekendt, så er det fordi den nye bil går under samme navn som TVR Griffith, som blev produceret mellem 1992 og 2002. Det er dog ikke meget mere end navnet, de to biler har til fælles. Den nye Griffith kommer nemlig til at blive trukket, på baghjulene, af en 5,0-liters V8 motor med 486 hestekræfter. Den samme motor, som findes i en Ford Mustang, tunet af Cosworth. Kort sagt betyder det et forhåbentligt skønt brøl fra motoren, et brændstofforbrug der ville få en Greenpeace-aktivist til at besvime, og en sprint fra 0-100 km/t på under 4 sekunder. Designeren af den nye TVR Griffith er Gordon Murray, som blandt andet er kendt for også at være involveret i udviklingen af den legendariske McLaren F1.

Indlægget fortsætter under billedet

nyhed-britiske-tvr-genopstaar-04

Med sin vægt på 1.250 kilo, er bilen relativ let, selv for en sportsvogn. Det er blandt andet på grund af det lette materiale kulfiber-komposit, som den er lavet af. Selvom de har forsøgt at holde vægten nede, kommer den stadig med noget der ligner et infotainmentsystem, såvel som airbags, ABS og ESP.

Indlægget fortsætter under billedet

nyhed-britiske-tvr-genopstaar-03

TVRs nye sportsvogn kommer kun i et begrænset antal, i hvert fald til en start, nemlig 500 styk. Så hvis du vil have fingrene i en af de her skønne coupéer, er det med at være hurtig. Prisen er 90.000 pund sterling (742.042 kroner ved dagens kurs, red.), men da Griffith ikke forventes at være klar til levering før 2019, skal man også lægge et depositum på 5.000 pund sterling (41.224,50 kroner ved dagens kurs, red.). Vi ved desværre ikke meget mere om TVRs genopstanden, men vi krydser fingre for at den nye TVR Griffith gør TVR til en væsentlig spiller blandt sportsvognsproducenterne.

Er du interesseret i bilen, kan du finde mere information her.

nyhed-britiske-tvr-genopstaar-02

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler