Tesla Model Y rød

Nyhed: Danske priser på Tesla Model Y

Tesla Model Y er den nyeste model i rækken af Tesla-modeller, der nu tæller S, 3, X og Y. Det er naturligvis endnu en elbil, men denne gang er det blevet til en crossover-udgave, som uden tvivl bliver ret interessant herhjemme, hvor de lidt højbenede biler bliver langet over disken i lange baner.

Set i forhold til Tesla Model 3, som jo er en traditionel sedan, hvilket ellers ikke er en karosseritype, der sælger synderligt godt i Danmark, må man derfor kunne forvente at Tesla Model Y kommer til at sælge rigtig godt. Det afhænger dog af prisen – men den har vi heldigvis nu.

Her er de så: Tesla Model Y priser

I morges kunne Tesla Danmark nemlig fortælle, at deres såkaldte Model Y Design Studio har slået dørene op i virtuel forstand. Det er nemlig navnet på deres online bilkonfigurator, hvor man kan sammensætte, bestille og ikke mindst se prisen på sin splinternye Tesla Model Y.

Bilen kommer som udgangspunkt i to varianter; Long Range og Performance. Det kender vi fra de øvrige Tesla-modeller, så der er altså ikke noget nyt her udover, at Tesla Model Y ikke kan fås som en Standard Range.

Du kan naturligvis selv konfigurere dig frem til prisen på den Tesla Model Y, som du gerne vil have i konfigurationsværktøjet, men vi har i nedenstående tabel opsummeret de fra-priserne på Tesla Model Y.

ModelFra-pris
Long Range499.412 kroner
Performance591.412 kroner
Tesla Model Y priser er gældende pr. artiklens udgivelse. Se Teslas hjemmeside for aktuelle priser.

Dertil kommer der naturligvis omkostninger til diverse ekstraudstyr og tilvalg, som man kan nå at tage, inden man når frem til Bestil-knappen. Dem har vi også for en god ordens skyld samlet nedenfor.

EkstraudstyrPris
Lak: Perlemorshvid MulticoatStandard
Lak: Solid Sort9.500 kroner
Lak: Midnight Silver Metallic9.500 kroner
Lak: Deep Blue Metallic9.500 kroner
Lak: Rød Multicoat17.500 kroner
Fælge: 19-tommer GeminiStandard
Fælge: 20-tommer Induction17.500 kroner
AnhængertrækPris ukendt, men kan tilkøbes
Interiør: Helt sortStandard
Interiør: Sort og hvidt9.500 kroner
Sikkerhedsudstyr: Enhanced Autopilot29.200 kroner
Sikkerhedsudstyr: Fuldt selvkørende Egenskaber58.300 kroner
Ekstraudstyrspriserne er gældende pr. artiklens udgivelse. Se Teslas hjemmeside for aktuelle priser.

Standardudstyr i Tesla Model Y

Som du kan se ovenfor, skal man reelt set kun betale ekstra for visuelle detaljer, samt en bedre auto- / fartpilot. Det betyder, at alt andet er standardudstyr, og det er noget af det, der gør købet af en Tesla Model Y (og andre Tesla-modeller) til en væsentlig mindre kompliceret proces.

Helt konkret har Tesla Model Y blandt andet følgende standardudstyr:

 • 15-tommers touchskærm i midterkonsollen
 • Nøglefri betjening (brug telefon eller nøglekort)
 • Premium lydsystem
 • Elektrisk justerbare forsæder
 • Opvarmede for- og bagsæder
 • Stort panoramaglastag
 • LED-tågelygter
 • Automatisk nødbremse
 • LED-positionslys
 • Advarsel ved kollisionsrisiko
 • Bluetooth
 • Trådløs opladning af smartphones

Rækkevidde og ydeevne

Tesla Model Y er, ligesom de fleste andre elbiler, hurtig. Den hurtigste udgave af bilen, Tesla Model Y Performance, kan accelerere fra 0-100 km/t på blot 3,7 sekunder, og køre op til 241 km/t. Her får man en opgiven rækkevidde på 480 kilometer ved et fuldt opladt batteri.

Vælger man i stedet Tesla Model Y Long Range, bliver accelerationstiden fra 0-100 km/t i stedet 5,1 sekunder, og topfarten falder til 217 km/t. Til gengæld får man en opgiven rækkevidde på 505 kilometer. Fælles for begge varianter er dog, at de kommer med Dual Motor firehjulstræk, hele 1.925 liters bagagerumsplads (med bagsæderne slået ned) og mulighed for at trække helt op til 1.600 kilo på anhængertrækket.

Leveringstid på Tesla Model Y

Hvis du overvejer at bestille en Tesla Model Y, er det oplagte spørgsmål nok, hvornår den dog kan blive leveret. Ifølge Tesla Danmark forventes det, at de første biler kan blive leveret allerede i 2021. Går du ind og bestiller din nye Model Y i dag, er du dog så langt tilbage i køen, at du må vente til starten af 2022, før du får udleveret nøglekortet til din nye elbil.

Ligesom med Tesla Model 3, er det nok ikke utænkeligt, at der fortsat kommer til at være kø på leveringerne. Heldigvis er Tesla godt i gang med at udvide kapaciteten herhjemme, så de kan håndtere flere leveringer rundt omkring i landet. Der er blandt andet åbnet Tesla-butikker, -udstillinger og -servicepunkter i Hillerød og Aarhus, og inden længe kommer det amerikanske bilmærke også til at være repræsenteret i Odense.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler