Nyhed: Danske priser på VW up! GTIGTI-begrebet kan man vist roligt tilskrive Volkswagen. De opfandt nærmest de her hurtige små hatchbacks med den originale Golf GTI. Det er dog ikke længere kun Golf’en, der får lov til at nyde godt af GTI-navnet, men også Polo og nu den helt lille up!, som fra marts af vil kunne fås som en up! GTI med 3-cylindret, turboladet 1,0-liter benzinmotor, som yder 115 hestekræfter og 200 Nm mellem 2.000 og 3.500 omdrejninger i minutter. Det betyder, at den lille bil angiveligt kan nå fra 0-100 km/t på 8,8 sekunder, for herefter at fortsætte op til topfarten på 196 km/t. En foruroligende høj hastighed i sådan en lille bil.

Den her up! GTI er udstyret med en 6-trins manuel gearkasse, en strammere sportsundervogn og 15 mm lavere sportsundervogn (i forhold til den regulære up!), og så har den en egenvægt på blot 1.070 kilo. Som en rigtig Volkswagen GTI, fås den selvfølgelig med diverse sportssæder i det ternede GTI-betræk, diverse røde syninger rundt omkring i kabinen og pedaler af rustfrit stål. Derudover er den selvfølgelig udstyret med alufælge og GTI-logoer rundt omkring.

Den billigste variant med 3 døre koster 179.996 kroner, hvor man skal op og betale 189.995 kroner for en 5-dørs variant, hvis man vil gøre det nemmere at slæbe gutterne med også.

Det lyder måske pebret. Og det er det også hvis man tager et kig på SEAT Ibiza FR, som er udstyret med en 1,5-liter TSI-motor, der yder 150 hestekræfter og klar 0-100 km/t 9 sekunder hurtigere, blot koster 194.000 kroner. Vi snakker altså 4000 kroner mere end up! GTI. Så skal den lille byracer fra Volkswagen kunne præstere en hel del når det kommer til køreoplevelse, før det giver mening i vores hoveder.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler