Nyhed: Helt ny BMW 4-serie CoupéEfter en længere periode som konceptbil bliver BMW 4-serie Coupé lige om lidt til virkelighed. Men hvad er det lige, der adskiller den helt nye udgave fra den gamle? Jo ifølge BMW kommer den til at være mere karakteristisk, mere sporty og mere skarp – hvad end det så betyder. Og mere end noget andet, kommer den til at være en ægte køremaskine.

Og derfor har man selvfølgelig lånt designelementer fra den sportslige M-serie, der svarer til AMG hos Merceds-Benz og RS hos Audi. Det gælder eksempelvis BMW 4-serie Coupés luftindtag, som hidtil kun har været set på M-modellerne i BMWs lineup.

Dertil kommer den øgede længde, bredde og akselafstand, som alle gør at bilen kommer til at se større og mere markant ud. Det kommer især til udtryk gennem den lange motorhjelm og de korte udhæng. Indvendig er sportssæder og sportslæderrat standard, og så har man haft fokus på lyddæmpende glas, der gerne skulle gøre længere køreture komfortable.

BMW 4-serie Coupé er også lidt en hybrid

Du tænker måske: ”Hvor meget sport er der lige over en hybrid?” – faktisk overraskende meget, hvis det altså bliver gjort på den rette måde. Hvorvidt det gør det her, tør vi ikke sige før vi har prøvet den nye BMW 4-serie Coupé, men under alle omstændigheder kommer den til at være udstyret med en 48-volts starter-generator, som giver en ekstra effekt på op til 11 hestekræfter ved accelerationer. Ikke synderlig imponerende, men alligevel nok til at sende den nye BMW M440i xDrive Coupé fra 0-100 km/t på imponerende 4,5 sekunder. Halløj!

Det sker i øvrigt også ved hjælp af den nye sprint-funktion, som angiveligt justerer på motorens og gearkassens karakteristika, så mellemaccelerationer skulle være en ren leg. Det er de nok alligevel, men det lyder da interessant.

Udover hybridteknologi kan man naturligvis tilkøbe ekstra store luftindtag, et sportsophæng, 19-tommers alufælge, sportsautomatgear, en hækspoiler, og ”en sportslig lydkulisse, der føres videre ind i kabinen” – det kunne godt lyde som om, at det er falsk motorlyd gennem bilens anlæg.

Digitale tjenester som navigation og en personlig assistent er selvfølgelig også muligt at tilkøbe, og til dig, der bare vil nøjes med de velfungerende systemer Apple CarPlay og Android Auto, så er de standard.

Danmarkspremiere og motorvarianter

Den nye BMW 4-serie Coupé kommer til Danmark i oktober 2020, hvis ellers alt går efter planen. Ved Danmarkspremieren kommer du til at kunne vælge mellem fire forskellige motorvarianter; tre benzinmotorer og en dieselmotor.

ModelTypeHestekræfter
BMW 420d CoupéDiesel190 hk
BMW 420i CoupéBenzin184 hk
BMW 430i CoupéBenzin258 hk
BMW M440i xDrive CoupéBenzin374 hk

Er du ikke så meget til benzin eller dieselmotorer med mild-hybridsystemer? Så er der heldigvis håb forude for dig. I 2021 vil der komme flere motorvarianter, som inkluderer den 100 procent elektriske BMW i4. Spændende, hva?

Indtil da kan du læse mange flere artikler om BMW lige her på Bilbloggen.dk.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler