Audi vil fortælle dig hvornår lyssignalet skifter til grøntThe Internet of Things er det helt store emne til messer over hele verden lige for tiden. Først var det termostater, køleskabe og lamperne i huset, men efterhånden så er biler også forbundet til din telefon og nabodrengens computer. Lige nu kan du selv styre din bil, f.eks. sørge for at den er varmet op når du sætter dig ind i den, få den til selv at køre ind i garagen. Du får real-time trafik opdateringer når du er på vej ud i verden, og har styr på priserne hos den nærmeste tankstation. Men det er ikke nok for Audi.

Den tyske bilproducent meldte i mandags (15/08/2016) ud at 2017 modellerne af Q7, A4 og Allroad vil via skærmen i instrumentpanelet holde dig opdateret om hvornår lysreguleringen skifter til grønt – sådan da. Den tæller ned til 5 sekunder, hvorefter nedtællingen forsvinder, så billisterne holder øje med trafikken i stedet for at have øjnene klistret til en lille skærm. Men hvordan fungerer det så, spørger du nok. Ja, nu skal du se.

Bilerne har en indbygget LTE data forbindelse (data – som på din telefon), som modtager informationer fra Traffic Technology Services, et firma, som har real-time data fra trafikken i USA. De kommunikerer simpelt, præcis som hvis du henter et billede ned fra en hjemmeside på din telefon. Dette kaldes også Vehicle-to-Infrastructure (V2I), og Audi er en af de første til rent faktisk at implementerer sådan teknik i deres biler. Mange mener at V2I er fremtiden inden for biler, og dette vil også være et kritisk punkt for at få selvkørende biler på vejene i fremtiden.

Men hvis du har siddet og glædet dig til ikke længere at skulle sidde og stirre på lysreguleringen indtil det skifter, så må vi desværre skuffe dig. Til en start vil funktionen kun være tilgængelig i udvalgte byer i USA (ikke nærmere specificeret) – men mon ikke at vi en gang også får lov til at opleve V2I i Danmark.Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler