Nyhed: Premiere på helt ny Volkswagen Polo

Volkswagen præsenterede tidligere på ugen den helt nye generation af den meget populære minibil, Volkswagen Polo. Det er sjette generation af Polo, der er kendt som en af de mest succesrige biler i klassen. Sjette generation af den populære tyske minibil, er på alle måder markant større end sin forgænger, med særdeles mere plads i kabinen og en bagagerumsvolumen, der er øget til 315 liter, fra de 280 liter i den udgående generation. Det betyder også at bilen er blevet både længere og bredere. Den er bygget på samme modulplatform (MQB), som sin anmelderroste konkurrent SEAT Ibiza, hvilket  tegner godt.

Sjette generation af Volkswagen Polo kommer til at være tilgængelig i fire udstyrsvarianter, samt som en GTi model. Udstyrsvarianterne hedder, i klassisk Volkswagen stil, Trendline, Comfortline, Highline og R-Line. Trendline er basismodellen med adaptiv fartpilot, LED kørelys, infotainmentsystem på en 8″ skærm og automatisk nødbremse. Trendline kan fås fra 159.990 kroner med en 1,0-liters benzinmotor med 75 hestekræfter. Comfortline er lige et trin højere oppe på udstyrsskalaen, og kommer blandt andet med aircondition, midterarmlæn, veloursæder, elruder, sædevarme, udover Trendline udstyret. Comfortline er tilgængelig med en 1,0-liters TSI benzinmotor, og en 1,6-liters TDI dieselmotor, begge med 95 hestekræfter. Træder man endnu et trin op ad udstyrstrappen finder man Highline-varianten, hvor man blandt andet også får parkeringsassistent, ambient belysning i kabinen, og læder rundt omkring – altså, som det ser ud lige nu, ikke meget mere end hvad man får med Comfortline udstyrsmodellen. Motormæssigt kan Highline fås med en 1,0-liters TSI benzinmotor med 115 hestekræfter, eller end 95 hestekræfters 1,6-liters TDI dieselmotor. Den sidste af udstyrsvarianterne er R-Line, som giver Polo’en et mere sportsligt look, med blandt andet 17″ fælge, tagspoiler, sorte panellister, diffusor og en stødfanger foran. Polo R-Line kan udelukkende fås med en 1,5-liters TSI EVO benzinmotor med 150 hestekræfter. Hvis R-Line-varianten ikke er nok, og du gerne vil have rigtig fart, er topmodellen den helt nye Volkswagen Polo GTi. Den kommer med en 2,0-liters TSI benzinmotor med en ydelse på 200 hestekræfter, som erstatter den tidligere generations 1,8-liters TSI benzinmotor med 192 hestekræfter. GTi-varianten kommer med en sportsundervogn, spoiler, diffuser, sportsudstødning, LED for- og baglygter, 17″ alufælge, røde bremsekalibre, samt klassiske Volkswagen GTi-detaljer.

Mange af sikkerheds- og IT-funktionerne i den nye Volkswagen Polo kommer fra de lidt større biler, Golf og Passat. Sjette generation af Volkswagen Polo bliver lanceret i november 2017 med et udvalg af fire benzinmotorer og en enkel dieselmotor, som alle er udstyret med start/stop-funktion. Samtlige af motorerne, på nær den mindste benzinmotor, kan også fås med en DSG (automatisk dobbeltkoblingsgearkasse).

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler