Nyhed: Sænket afgift på elbiler“Sammen med Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre vil regeringen udskyde indfasningen af en højere registreringsafgift på el- og brændselscellebiler,” skriver Berlingske Business tirsdag.

Helt nøjagtigt betyder det at indfasningen af almindelige afgifter på elbiler vil blive udskudt til udgangen af 2018, eller til 5.000 elbiler er blevet nyregistreret, gældende fra 1. januar 2016.  Skatteminister Karsten Lauritzen udtaler i en pressemeddelelse fra ministeriet: “Vi har siden elbilsaftalen i 2015 fulgt markedet nøje. Og det er ikke nogen hemmelighed, at der ikke er blevet solgt så mange elbiler, som vi regnede med for halvandet år siden. Den indfasning, vi aftalte, har vist sig at være for hård, og det har nok været med til at bremset salget. Derfor er det glædeligt, at vi nu er enige om en lempeligere indfasning, som forhåbentlig kan få sparket gang i elbilsalget. Det har længe været et ønske fra Socialdemokratiet og Radikale at gøre noget ved elbilsituationen. Det har regeringen lyttet til.” Elbilsaftalen som Karsten Lauritzen refererer til er den aftale som regeringen for halvandet år siden fik på plads, hvor elbiler skulle påføres registreringsafgift, i modsætning til før, hvor de var fritaget fra den dyre afgift.

Renault Danmarks direktør Anders Gadsbøll, er slet ikke i tvivl om at elbiler er, og hvis han selv skal sige det, så er især Renaults egen elbil Zoe fremtiden, som var den mest solgte elbil i Danmark i 2016. Han udtaler i en pressemeddelelse fra Renault Danmark, at der siden 1. januar 2016 er blevet solgt 1.300 elbiler, og at grænsen på 5.000 solgte elbiler, derfor hurtigt vil blive nået. Helt konkret siger han: “Fremtiden er elektrisk! – Det er der ingen tvivl om. Og forliget, der netop er blevet indgået, gør at fremtiden omsider også er kommet til Danmark. Forliget, som jeg meget gerne vil rose regeringen og forligspartierne for, betyder konkret, at kunderne sparer op til 43.000 kroner på en Renault Zoe elbil. Så i min optik skal kunderne faktisk skal reagere hurtigt. Regeringens loft på 5000 elbiler de næste to år betyder reelt kun 3700 biler, idet der allerede er solgt 1300 elbiler i år. Så jeg er overbevist om, at salget kommer til at gå meget hurtigt hos os.”

Så hvis du overvejer at købe elbil, så er nu vist uden tvivl det bedste tidspunkt at slå til.

 

Total
0
Shares
1 kommentar
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler